Milo Đukanović odlikovan ordenom Viteza velikog krsta

Ovo je orden najvišeg ranga i dodjeljuje se za političke, umjetničke i naučne zasluge. Najviši stepen, Vitez velikog krsta, dodjeljuje se šefovima država, članovima vladarskih porodica, visokim državnim funkcionerima, a u posebnim slučajevima i onima koji su dali poseban doprinos San Marinu

Kapetani regenti San Marina odlikovali su danas predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića ordenom Viteza velikog krsta.

Ovo je orden najvišeg ranga i dodjeljuje se za političke, umjetničke i naučne zasluge. Najviši stepen, Vitez velikog krsta, dodjeljuje se šefovima država, članovima vladarskih porodica, visokim državnim funkcionerima, a u posebnim slučajevima i onima koji su dali poseban doprinos San Marinu.

Kapetan regent Francesko Musoni je kazao da im predstavlja veliku čast da uruče odlikovanje predsjedniku Đukanoviću za njegova postignuća i da je odluku donio i parlament San Marina.

Uručivanjem odlikovanja predsjednik  Đukanović postaje dio reda San Marina, malog broja predsjednika koji imaju ovo priznanje, kazao je Musoni.

Vitezom velikog krsta odlikovani su Vitorio Emanuele III°, kardinal Paćelli – papa Pio XII, Luiđi Ćibrario, Gaspare Finali, dok je u novijoj istoriji ovo odlikovanje dobio aktuelni italijanski predsjednik Serđo Matarela.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!