Đukanović dao mandat Abazoviću za formiranje vlade

Đukanović je kazao da su ga predstavnici GP URA i njihovi politički partneri nedvosmisleno uvjerili da imaju parlamentarnu većinu za izbor 43. Vlade u Skupštini, te da je stoga donio odluku da mandat za formiranje vlade povjeri Abazoviću

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da daje mandat za formiranje vlade lideru Građanskog pokreta (GP) URA Dritanu Abazoviću.

Đukanović i Abazović su se sastali ranije danas, saznaju “Vijesti”, kada je predsjednik Crne Gore obavijestio potpredsjednika Vlade da je završio konsultacije i da namjerava da da mandat.

“Konsultacije o mandataru za sastav Vlade, na koje su pozvani predstavnici političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, okončao sam u ponedjeljak, 28. februara 2022. godine. Naime, počevši od petka 25.februara, razgovore sam imao sa predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) Raškom Konjevićem, predsjednikom Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damirom Šehovićem, predstavnicima Građanskog pokreta URA Boženom Jelušić i Milošem Konatarom, predsjednikom Bošnjačke stranke (BS) Ervinom Ibrahimovićem, predsjednikom Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmedom Zenkom, predsjednikom Demokratske partije (DP) Fatmirom Đekom, predsjednikom Albanske alternative (AA) Nikom Đeljošajem, predsjednikom Force Genci Nimanbeguom, predsjednikom Liberalne partije (LP) Andrijom Popovićem, potpredsjednicima Demokratske partije socijalista (DPS) Jevtom Erakovićem i Abazom Dizdarevićem, generalnim sekretarom Aleksandrom Bogdanovićem i šefom njenog kluba poslanika u Skupštini Crne Gore Danijelom Živkovićem”, piše u obrazloženju upućenom predsjedavajućem Skupštine Strahinji Bulajiću.

Ostale parlamentarne partije, dodaje Đukanović, nisu iskazale interes za učešće u konsultacijama na ovu temu.

Kazao je da su ga predstavnici GP URA i njihovi politički partneri nedvosmisleno uvjerili da imaju parlamentarnu većinu za izbor 43. Vlade u Skupštini, te da je stoga donio odluku da mandat za formiranje vlade povjeri Abazoviću.

“U uvjerenju da je u najboljem interesu Crne Gore da što prije dobije vladu u punom kapacitetu njene funkcionalonsti, posebno zbog dodatnih bezbjednosno-političkih izazova generisanih ratom u Ukrajini i njegovim refleksijom na stabilonst našeg regiona, očekujem da u kratkom roku parlament Crne Gore održi sjednicu i odluči o programu i sastavu vlade na predlog mandatara”, zaključio je Đukanović, prenose “Vijesti”.

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Idi na VRH

error: Content is protected !!