Zelenski: Napad na Harkov je ratni zločin, ovo će završiti na međunarodnom sudu (VIDEO)

“Ruske snage su brutalno pucale na Harkov iz vazdušne artiljerije. Očito je to bio ratni zločin. Miran grad. Mirna stambena naselja. Bez vojnih objekata. Desetine zapisa očevidaca dokazuju da se ne radi o jednom lažnom rafalu, već o namjernom uništavanju ljudi. Rusi su znali gdje pucaju”, kazao je

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovo se obratio naciji. Novo obraćanje Zelenskog stiglo je nakon stravičnog bombardovanja Harkova u kojem je poginulo desetine ljudi, uključujući i djecu.

“Ruske snage su brutalno pucale na Harkov iz vazdušne artiljerije. Očito je to bio ratni zločin. Miran grad. Mirna stambena naselja. Bez vojnih objekata. Desetine zapisa očevidaca dokazuju da se ne radi o jednom lažnom rafalu, već o namjernom uništavanju ljudi. Rusi su znali gdje pucaju”, kazao je.

Evil, armed with rockets, bombs and artillery, must be stopped immediately. Destroyed economically. We must show that humanity is able to protect themselves.

Posted by Володимир Зеленський on Tuesday, March 1, 2022

“Ovo će definitivno završiti na međunarodnom sudu, prekršene su sve konvencije. Niko vam neće oprostiti ubijanje mirnog Ukrajinskog naroda”, rekao je Zelenski.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!