Pobjednica Evrovizije sa djecom bježi iz Kijeva: Bili smo četiri dana bez hrane, molim vas zaustavite rat

“Toliko žrtava, ranjenih… Žene su ovih dana rađale u podrumima. Ne razumijem ovaj krvavi teror. Vjerujem u našeg predsjednika, našu vojsku, naše hrabre muškarce i žene. Mi ćemo pobijediti. Ukrajina se ne može pobijediti! Rusijo, nemoj da ćutiš! Recite da ste humani. Razmislite. Zaustavite ovo ludilo”, poručila je

Džamala, ukrajinska pjevačica koja je 2016. godine pobijedila na Evroviziji, oglasila se na Instagramu i opisala kako je izgledao njen bijeg iz domovine.

“U noći 24. februara napustili smo Kijev sa djecom i proveli gotovo četiri dana u automobilu, bez imalo hrane, jer se u stanju šoka niko nije sjetio išta da ponese. Dva kilometra za četiri sata, to je otprilike brzina kojom smo se kretali”, napisala je Džamala.

Foto: Instagram

Poručila je kako nije mogla ranije da se javi jer nije imala internet ili je smirivala djecu tokom duge vožnje.

Objavila je i snimak na kome oko ponoći u suzama pješači prema granici sa Rumunijom. Rekla je da joj je član porodice pomogao da dođe do granice, ali je morala da nastavi pješke, piše “Kurir”.

“Molim vas, ne dajte im da se bore s narodom Ukrajine! Molim vas, zaustavite rat! Sačuvajte i vašu i našu djecu”, poručila je pjevačica.

Jutros se ponovo oglasila na društvenoj mreži i objavila nekoliko potresnih fotografija i snimaka iz Kijeva i nekoliko fotografija sa svojom djecom prilikom odlaska iz domovine.

“Želim da se probudim i čujem da je to samo film. Prošlo je pet dana otkako je Rusija napala Ukrajinu. Milioni žena i djece napuštaju svoje domove, ostavljajući svoje muževe da brane zemlju. Ukrajina je ogromna, lijepa i tako nezavisna. Mislim da je to ključno”, napisala je Džamala.

“Toliko žrtava, ranjenih… Žene su ovih dana rađale u podrumima. Ne razumijem ovaj krvavi teror. Vjerujem u našeg predsjednika, našu vojsku, naše hrabre muškarce i žene. Mi ćemo pobijediti. Ukrajina se ne može pobijediti! Rusijo, nemoj da ćutiš! Recite da ste humani. Razmislite. Zaustavite ovo ludilo”, poručila je.

Glavna fotografija: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!