“Sve je puno mrtvih i ranjenih”: Pogledajte trenutak kada su Rusi razorili područje oko trgovačkog centra

Ovo je jedan od najozbiljnijih napada na civile od početka rata prošle sedmice, a dogodio se uprkos ukrajinskoj i ruskoj delegaciji koje su sjedjele u Bjelorusiji radi “mirovnih pregovora”

Desetine civila su ubijeni, a stotine ranjeni nakon što je ruska raketna artiljerija otvorila vatru na drugi po veličini grad u Ukrajini, saopštile su vlasti u Kijevu.

Harkiv, koji je svjedočio nekim od najtežih borbi u ratu do sada, bio je u ponedjeljak pogođen raketama ispaljenima s ruskih položaja, a video prikazuje područje oko velikog trgovačkog centra prekriveno eksplozijama, piše “Jutarnji list”.

Postoje još eksplicitniji snimci koji otkrivaju ulice prepune mrtvih tijela i teško ranjenih civila, ali njih zbog zbilja uznemirujućih prizora “Jutarnji list” nije želio da objavi.

Ti snimci prikazuju i potrošene raketne patrone BM-21 kojima je granatiran Harkiv i koje leže na ulicama i propadaju kroz krovove stanova.

Ovo je jedan od najozbiljnijih napada na civile od početka rata prošle sedmice, a dogodio se uprkos ukrajinskoj i ruskoj delegaciji koje su sjedjele u Bjelorusiji radi “mirovnih pregovora”.

Zanimljiva vijest stiže iz gradića Pivdene, blizu Harkiva. Ukrajinci su objavili da su uhvatili gradonačelnika, njegovog zamjenika i šefa policije i optužili ih za veleizdaju.

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!