Ovo Putinu neće biti milo: Vartolomej pružio podršku ukrajinskom narodu i osudio rusku invaziju i nasilje

“Vaseljenski Patrijarh bratski poziva Pomjesne Pravoslavne Crkve, kao i sve hrišćane, ali i svakog čovjeka dobre volje, na neprestanu molitvu za ukrajinski narod i za prevladavanje mira i pravde u Ukrajini”.

Vaseljenski patrijarh Vartolomej osudio je ničim izazvanu rusku invaziju na Ukrajinu i izrazio svoju solidarnost stradalom ukrajinskom narodu.

Vartolomej je, navodi se u objavi Vaseljenske patrijaršije, razgovarao sa mitropolitom Epifanijem i “izrazio duboku tugu zbog ovog očiglednog kršenja međunarodnog prava i zakonitosti, kao i njegovu podršku ukrajinskom narodu koji se bori „za Boga i zemlju“ i porodicama nevinih žrtava”.

On je, navodi se, osudio i kršenje ljudskih prava “i brutalno nasilje nad našim bližnjima i, prije svega, nad civilima. On se moli Bogu ljubavi i mira da prosvjetli rukovodstvo Ruske Federacije kako bi razumjelo tragične posljedice svojih odluka i postupaka, koji čak mogu biti okidač za globalni vojni sukob”.

Vartolomej je pozvao slidere svih država, evropskih institucija i međunarodnih organizacija da rade na mirnom rješavanju ove kritične situacije kroz iskren dijalog, koji je jedino sredstvo za rješavanje svakog problema i suočavanje sa svakim izazovom.

“Vaseljenski Patrijarh bratski poziva Pomjesne Pravoslavne Crkve, kao i sve hrišćane, ali i svakog čovjeka dobre volje, na neprestanu molitvu za ukrajinski narod i za prevladavanje mira i pravde u Ukrajini”, prenose Vijesti.

Putin poslao i odane Čečene da ubijaju Ukrajince: Kadirov se hvali da je zauzeo vojno postrojenje

Idi na VRH
error: Content is protected !!