Šehović nakon sastanka sa Đukanovićem: SD će biti partner svim snagama kojima je evropska Crna Gora prioritet

“Saglasili smo se da je politička kriza neodrživa i da bi u kratkom roku trebalo tražiti rješenja. Razmijenili smo mišljenja o manjinskoj vladi i saglasili se da bi bilo dobro da Crna Gora sa stranputice krene evropskim putem”, rekao je Šehović nakon sastanka

 

Predsjednik i poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović kazao je da je imao kvalitetan i sadžajan sastanak sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Đukanović je večeras održao konsultacije sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) i Socijaldemokratama (SD) o mandataru za sastav nove vlade.

“Saglasili smo se da je politička kriza neodrživa i da bi u kratkom roku trebalo tražiti rješenja. Razmijenili smo mišljenja o manjinskoj vladi i saglasili se da bi bilo dobro da Crna Gora sa stranputice krene evropskim putem”, rekao je Šehović nakon sastanka.

SD će, dodao je, biti partner svim snagama kojima je evropska Crna Gora prioritet.

“Računam da će narednih dana biti završene konsultacije i da će nakon toga biti poznato ko će biti mandatar”.

Šehović je rekao da su prošle nedjelje imali razgovor sa predstavnicima GP URA , prenose “Vijesti”.

“Saopštili smo da bi morali da da raščistimo s kleronacionalizmom, sa srednjevjekovnim principima da bi bili partneri. Ako principi koje smo iznosili budu bili prihvatljivi za ostale, SD će biti spreman da podrži formiranje te vlade i da bude njen dio. Na predsjedniku je da procijeni ko bi mogao biti mandatar. Nisam predlagao nikoga, s obzirom na to da je to ustavna nadležnost predsjednika države”,, rekao je Šehović.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!