Poznat identitet Srbina (51) iz okoline Beograda preklanog na brodu punom kokaina: Konzulat u Milanu obaviješten o jezivom zločinu

“Lučki radnik je uhapšen na djelu kada je istovario kontejner sa 14 vreća čistog kokaina. Nakon hapšenja, policija je ušla na brod i zatekla zaklanog muškarca iz Srbije”, pišu italijanski mediji

D. P. (51) mornar je iz Srbije koji je pronađen preklan na brodu MSC Adelaide u Đenovi, na kom je pronađeno skoro pola tone kokaina.

Kako saznaje “Kurir”, muškarac je iz mjesta u okolini Beograda.

O jezivoj smrti mornara iz Srbije obaviješten je Generalni konzulat u Milanu. Kako saznaje “Kurir”, njih je obavijestila Lučka uprava iz Đenove čim je tijelo pronađeno.

Konzulat je, prema nezvaničnim informacijama, kontaktirala i porodica poginulog. Njih je o smrti D. P. obavijestila kompanija MSC.

“Otvorena je istraga i Konzulat će biti u kontaktu sa policijom i porodicom oko preuzimanja tijela”, kažu iz Generalnog konzulata u Milanu.

Na brodu je prvo otkriven tovar droge i to nakon što su primijetili da se u toku noći neko mota oko njega.

“Lučki radnik je uhapšen na djelu kada je istovario kontejner sa 14 vreća čistog kokaina. Nakon hapšenja, policija je ušla na brod i zatekla zaklanog muškarca iz Srbije”, pišu italijanski mediji.

Tamošnji istražitelji ispituju da li je smrt Srbina povezana sa tovarom kokaina, a ta dva slučaja se za sada vode odvojeno.

“Posada broda je rekla da je vidjela Srbina sa nožem da se šeta po plovilu, ali je čudno to što pored njegovog tijela nije pronađen nož”, kažu i dodaju: “Istražitelji su uhapsili dvojicu mušakaraca, koje su zatekli na brodu. Reč je o Kulmvu Kamalu i Fabiju Papeu. Tada je jedan od njih uhvaćen kako uzima torbe iz kontejnera koji je bio postavljen u prostor za video-nadzor. Vrijednost zaplijenjene droge na tržištu bi bila 30 miliona eura. Srpski moreplovac je bio zaklan, prerezano mu je grlo. Naložena je obdukcija Srbina, posle koje će se znati kako je zaklan.”

Pometnju je unijela najnovija informacija da je jedan od osumnjičenih rekao da se Srbin sam ubio tako što se isekao žiletom po vratu. Pojedini intalijanski mediji navode da je Srbin krvlju napisao poruku supruzi.

U toku je istraga slučaja.

“Istraga tužioca, koju koordinira zamjenik tužioca Federiko Manoti, nastavlja se, a trenutno se radi i na potrazi za saučesnicima. Brod će ostati privezan u luci nekoliko dana, kako bi se omogućila istraga”, dodali su oni.

Brod je stigao iz Brazila, a kokain je bio sakriven u dijelu gdje je bila smještena kafa.

Glavna fotografija: “Kurir”

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!