Rijana donirala 15 miliona dolara za borbu protiv klimatskih promjena (VIDEO)

Rijana je inače 2012. godine pokrenula fondaciju “Clara Lionel”, koja je nazvana po njenoj baki i dedi. Pored finansiranja projekata za klimatske promjene, fondacija je takođe podržala one pogođene prirodnim katastrofama

Muzička zvijezda Rijana (Rihanna) donirala je 15 miliona dolara organizacijama koje se bore protiv klimatskih promjena. Ona je to uradila preko svoje fondacije “Clara Lionel” tako što je novac uplatila na 18 organizacija koje se bore protiv klimatskih promjena.

Pjevačica rođena na Barbadosu poznata je po svom filantropskom radu, pa je tako još 2017. dobila nagradu “Humanitarac godine” sa Harvarda. Ona je u svom pozdravnom govoru govorila o razlozima doniranja za obrazovanje i druge poduhvate.

“Kada sam imala pet ili šest godina, sjećam se da sam gledala TV i vidjela reklame djece kako pate u drugim dijelovima svijeta. U jednom trenutku u reklami je rečeno da sa “donacijom od 25 centi možete spasiti život djeteta”, a ja sam pomislila: ‘Pitam se koliko 25 centi mogu da uštedim da spasim svu djecu u Africi, zapitala se ona tada i dodala:

‘Rekla sam sebi da kada porastem, kada se budem obogatila, spasit ću djecu širom svijeta’”.

Rijana je inače 2012. godine pokrenula fondaciju “Clara Lionel”, koja je nazvana po njenoj baki i dedi. Pored finansiranja projekata za klimatske promjene, fondacija je takođe podržala one pogođene prirodnim katastrofama, piše Avaz

Idi na VRH
error: Content is protected !!