Srbija i Australija oplakuju tatu heroja koji se utopio kod Adelaidea: “Dao je život za svoju curicu” (VIDEO)

Sve se odigralo na jugu Australije, na plaži u Adelaideu, a prema izjavama svjedoka, djevojčica se nalazila u čamcu za naduvavanje, ali su je talasi i snažan vjetar odnijeli na pučinu

Jug Australije, ali i Srbija oplakuju 49-godišnjeg Branka Radulovića koji je poginuo dok je spašavao svoju šestogodišnju ćerku nakon što su je talasi odnijeli daleko od obale, piše RTL.

Sve se odigralo na jugu Australije, na plaži u Adelaideu, a prema izjavama svjedoka, djevojčica se nalazila u čamcu za naduvavanje, ali su je talasi i snažan vjetar odnijeli na pučinu.

“Kada sam uspio da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo tijelo isplivalo i to je bio trenutak kad sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode”, kaže Michael Napper, 70-godišnjak koji se u tom trenutku zatekao na plaži, a nakon što je vidio Radulovića kako ulazi u vodu krenuo za njim.

Nažalost, ispostavilo se prekasno. Kada su izvučeni iz vode, Radulović je bio bez svijesti.

“Mislim da sam ranije mogao da stignem do njih i žao mi je što nisam”, objašnjava Napper.

Daniel Willets, spasilac na plaži, kaže da su u posljednjih mjesec i po dogodila četiri utapanja, i pozvao ljude da ne nose igračke za bazen na plažu.

Prijatelji i porodica opraštaju se od herojskog oca, koji je život dao za svoju kćerku, prenosi “Jutarnji list”.

“Umro je herojskom smrću, spašavajući svoju Laru iz mora”, “Šokirani smo, ali znamo koliko je volio svoju djevojčicu i da ne postoji nešto što ne bi uradio za nju”, “Dao si život za nju i time pokazao za šta si živio”, samo su neke od poruka upućene nesrežnom Branku.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!