Abazović: Ne brinu me smjene, one su odraz nemoći, 4. februara je sa Vladom završeno

“Sada u toj nemoći treba da uradite neke smjene. Ako misle da smjene nešto doprinose, nema nikakvih problema što se mene tiče. Ako neko želi da nezakonitim radnjama takne ustavni poredak, pogotovo bezbjednosni sektor, da bi izazivao nemire u Crnoj Gori, imaće adekvatan odgovor istog sekunda”, poručio je Abazović.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović poručio je da nije zabrinut zbog smjena u aktuelnoj vladi, ocjenjujući da su one epilog nemoći. Bilo bi, kaže, logično da bude smijenjen s pozicije potpredsjednika Vlade, ali da oko toga ne pravi nikakvu dramu.

“4. februara je sa Vladom sve završeno. Sada u toj nemoći treba da uradite neke smjene. Ako misle da smjene nešto doprinose, nema nikakvih problema što se mene tiče. Ako neko želi da nezakonitim radnjama takne ustavni poredak, pogotovo bezbjednosni sektor, da bi izazivao nemire u Crnoj Gori, imaće adekvatan odgovor istog sekunda”, poručio je Abazović.

Lično, kaže, ne prepoznaje bojazan po ustavni poredak. On je saopštio i da je pitanje da li će se sada u sve uključiti ljudi koji su, kako je rekao, “specijalci” da prave nemire i svađaju narod: “U tom slučaju mislim da naša reakcija treba da bude adekvatna”.

POZVAĆE DF NA RAZGOVOR

Abazović smatra da premijera neko pogešno savjetuje i da je sada jasnije zašto bi Vlada trebalo da padne.

Izborna volja nije, rekao je potpredsjednik, ono što misle Demokrate ili ministar Milojko Spajić.

“Imali smo kontakte sa ljudima koji predstavljaju parlamentarnu većinu, liše Demokrata, ali večeras očekujem da počnemo razgovore sa DF-om”, rekao je Abazović, pšrenosi rtcg.me.

Najavio je da će tokom dana kontaktirati jednog od lidera DF-a Andriju Mandića: “Da sjednemo za sto, nezavisno od toga hoćemo li naći rješenja”.

Svi se, kaže, ponašaju korektno osim Demokrata i grupe oko premijera Zdravka Krivokapića.

Manjinsku vladu su iznijeli kao ideju Ure za izlazak iz krize: “Ako poslanici to neće, ne vidim nikakav problem. Naše je pravo da nešto predložimo, a njihovo da odbiju”.

Abazović je rekao da nema ništa ni protiv toga da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

O UBISTVU DUŠKA JOVANOVIĆA…

Kad je riječ o rješavanju ubistva Duška Jovanovića, Abazović je rekao da se mnogo nijesu pretrgli da im u tome pomognu, navodeći da je jedna partija opstruirala taj posao: “Ja tvrdim da taj slučaj može da se riješi, ali ne bez podrške sudske i tužilačke vlasti”.

Bude li se formirala nova vlada u kojoj će učestvovati URA, nastaviće, kako je rekao, sve aktivnosti u vezi sa tim slučajem.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH

error: Content is protected !!