Broj žrtava napada u gej klubu u Orlandu porastao na 50: Napadač američki državljanin avganistanskog porijekla

Policija Orlanda je na Tviteru objavila da je mrtav napadač u gej noćnom klubu “Puls” u centru tog američkog grada koji je ranije oteo taoce u tom lokalu. Napadač je, kako navodi šef policije u Orlandu, oko 2.20 časova po lokalnom vremenu pucao na obezbjeđenje kluba, a potom je uzeo taoce i zabarikadirao se u prostoriji

Prema najnovijim informacijama broj žrtava napada u noćnom klubu u Orlandu porastao je na 50 dok je povređeno više od 50 osoba, saopštio je gradonačelnik tog grada Badi Dajer.

Napadač je ubijen, saopštila je policija, prenosi Rojters.

Napadač iz noćnog kluba identifikovan je kao američki državljanin avganistanskog porijekla Omar Maten, javili su američki mediji. 

Tv mreža CBS, citirajući izvore iz službi bezbjednosti, javila je da je on rođen 1986. i da je živio u gradu Port  Sent Lusi u Floridi.

Mreža je, takođe, objavila da Maten, koji je poginuo u obračunu sa policijom nakon talačke krize u klubu, nije imao kriminalni dosije, a da vlasti ispituju da li je imao veze sa islamskim ekstremizmom, prenosi AFP.

Kako prenosi portal vijesti.me, policija je prethodno saopštila da ispituje da li je napadač djelovao sam.

Kako je policija navela, nema indicija da postoji povezanost između ovog napada i ubistva pevačice Kristine Grimi u Orlandu, javio je AFP.

FBI je ranije saopštio da je moguće da je napadač imao sklonosti ka islamističkom ekstremizmu, navodi AFP.

Pucnjava i napad u noćnom klubu u Orlandu može da se tretira kao “domaći teroristički incident”, rekao je danas lokalni šerif.

Prema riječima šefa policije u Orlandu Džona Mine, napadač je kod sebe imao vazdušnu pušku, pištolj i “neku vrstu eksplozivnog uređaja”.

Američka policija i FBI, kako se navodi, tretiraće incident kao teroristički napad, ali još nema informacija da li je napadač djelovao sam ili je imao pomagače.

Policija Orlanda je na Tviteru objavila da je mrtav napadač u gej noćnom klubu “Puls” u centru tog američkog grada koji je ranije oteo taoce u tom lokalu.Napadač je, kako navodi šef policije u Orlandu, oko 2.20 časova po lokalnom vremenu pucao na obezbjeđenje kluba, a potom je uzeo taoce i zabarikadirao se u prostoriji.

“Tri sata kasnije, antiteroristički tim donio je odluku da uđe u klub i oslobodi taoce, napadač je tom prilikom ubijen”, naveo je Mina.

Osoba koja je bila u klubu u trenutku pucnjave rekao je da je nastao haos i da je odmah bilo jasno da će biti žrtava.

“Vidio sam mnoga nepomična tijela. Svuda je bila krv”, rekao je jedan od gostiju kluba.

Neki od povrijeđenih su prebačeni u Regionalni medicinski centar Orlando.

Jedna je žena rekla da je dobila SMS poruku i telefonski poziv od kćerke koja je bila u klubu.

“Rekla mi je da je povrijeđena u ruku”.

Neki svjedoci su kazali da je, kako su oni čuli, napadač u klubu pucao preko 50 puta.

Vjeruje se da je u u trenutku napada u klubu bilo više od stotinu osoba.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi kako se ranjenima pruža pomoć na licu mjesta.

Antoni Tores, jedan od svjedoka, naveo je na svom nalogu na Facebook da je izašao iz kluba neposredno nakon što je čuo pucnjavu dodajući da su ljudi “vrištali da ima mrtvih”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!