Krivokapić: Radulović od septembra radio za manjinsku vladu, DF i DPS su dvije strane istog novčića

O govoru ministarke Vesne Bratić i učešću pojedinih ministara na protestima protiv “rušenja” aktuelne i eventualnog formiranja manjinske vlade, Krivokapić je rekao da jedino ko nema slobodu su premijer i ministri. “Zašto je jedna izjava izazvala revolt? Neka se drugi zapitaju zašto su povrijeđeni”, kazao je Krivokapić odgovarajući na pitanje da li osuđuje govor ministarke Bratić

 

Akteri koji ruše aktuelnu Vladu iznutra nijesu etični koliko bi trebalo, rekao je danas premijer Zdravko Krivokapić.

“Etika me više interesuje od političkih pitanja”, rekao je Krivokapić novinarima nakon što je govorio na konferenciji Značaj slobode medija

On je tako odgovorio na pitanje u vezi sa jučerašnjim razrješenjima.

Krivokapić od juče koordinira Ministarstvom pravde, ljudskih i manjinskih prava pošto je sa te funkcije smijenio ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića. Preuzeo je i Savjet za borbu protiv visoke korupcije nakon što je na elektronskoj sjednici Vlade smijenjen vicepremijer Dritan Abazović, a na čelo Državne delegacije Crne Gore za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji Vlada je, takođe na elektronskoj sjednici, umjesto ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića imenovala ministra ekonomije Jakova Milatovića.

Krivokapić je rekao da je sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koja je zakazana za danas, odlagana od decembra.

“Nijesam siguran da će biti održana. Pet članova Vijeća je prihvatilo poziv. Prvi korak je da skinemo veo tajnosti sa izvještaja o Cetinju. Nijesam kao premijer zadovoljan izvještajem, jer se vodilo više računa o zaštiti institucija nego o činjenicama. Nijesam pokrenuo pitanje smjene nijednog ministra iako vidite ko je za koga radio”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović od septembra intenzivno radio za manjinsku vladu

“To je jasno kao dan i tome svjedoče brojna putovanja i kontakti. U ovom trenutku sam pokrenuo dovoljno”, kazao je premijer odgovarajući na pitanje hoće li smijeniti Radulovića sa mjesta ministra.

Odgovarajući na pitanje o sajtu izdaja.me, na kojem se targetiraju poslanici poslaničkih klubova „Crno na bijelo“ i Socijalističke narodne partije, kazao je da nema kad da se bavi sajtovima.

“Da pripadam tom miljeu političara, imao bih iza sebe jaku medijsku kuću, televiziju. Ja ništa od toga nemam, niti me to interesuje”, rekao je Krivokapić.

O govoru ministarke Vesne Bratić i učešću pojedinih ministara na protestima protiv “rušenja” aktuelne i eventualnog formiranja manjinske vlade, Krivokapić je rekao da jedino ko nema slobodu su premijer i ministri.

“Zašto je jedna izjava izazvala revolt? Neka se drugi zapitaju zašto su povrijeđeni”, kazao je Krivokapić odgovarajući na pitanje da li osuđuje govor ministarke Bratić.

On je negirao da učešće ministara na protestima građana predstavlja početak kampanje za novu partiju. “Mi da smo pravili kampanju, pravili bismo je u trenutku kada je ovoj Vladi to najviše odgovaralo. Ova Vlada nije pravila kampanju, nije željela da formira nijednu partiju”, naveo je Krivokapić. Na pitanje da li je on birao aktuelne ministre, Krivokapić je kazao da je on sastavljao Vladu, ali da je “imao preporuke određenih ljudi”. “Ti ljudi su od početka išli na rušenje ove Vlade. Zašto bi neko rušio Vladu koja je ostvarila najbolje moguće rezultate u ovim uslovima?”, rekao je Krivokapić. Na pitanje da li je podnio krivičnu prijavu protiv Abazovića zbog sumnje u šverca kokaina rekao je da “niko nije podnio krivičnu prijavu”.

“Šverc kokaina i banana biće ako se desi manjinska vlada”, rekao je Krivokapić, prenose “Vijesti”.

Smatra da će ova Vlada da padne jer nema mentora i nijedan centar moći ne stoji iza nje.

“Ako bude formirana manjinska vlada, u šta sumnjam, biće izgubljena tri mjeseca. Permanentno se radi protiv ove Vlade”, rekao je Krivokapić.

Kazao je da je zabrinut što je u opasnosti program Evropa sad, kao i što, kako je rekao, oni što cijelog života drže predavanja o demokratiji govore o prelaznim rješenjima. “Nema prelaznog rješenja, ako ste demokrata, jedini je način da vratite mandat onima koji su vam ga dali. To znači, vanredni parlamentarni izbori, sve drugo je prevara”, poručio je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović je “glavni centar moći” upotrijebio sve resurse, sve političke veze, jer njemu smeta ova vlada.

“Đukanoviću je najviše krila dao DF koji od početka nijedan potez ove Vlade nije pohvalio i jedva čeka da ova Vlada izgubi povjerenje prilikom glasanja u Skupštini”.

Kazao je da su DF i DPS dvije strane istog novčića.

“Jedan ambasador mi je kazao, nakon formiranja Vlade, da imam novčić koji neću moći da riješim. Pismo tog novčića je DPS, a glava DF”.

On je rekao i da Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) nije potpisan, “ne zbog Zdravka Krivokapića, nego zbog političkih igara istoričara, analitičara”.

“Ali bogami i nekih episkopa koji ne žele da bude potpisan”, rekao je on.

Nije želio da kaže ko su ti episkopi, ali je rekao da nijesu iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Krivokapić je kazao da je osnivač pokreta Otpor Predrag Lečić u Crnu Goru došao zbog ljubavi i da se dokazao kao neko ko je dobar za rješavanje kriznih situacija.

“Pomagao mi je tokom izborne kampanje i tvorac je rečenice koju sam izgovorio u devet i pet ‘režim je pao”, kazao je Krivokapić.

Digitalni forenzički centar (DFC) saopštio je juče da se “dolazak Lečića 16.01. u Crnu Goru u kabinet premijera poklapa sa intenziviranom onlajn kampanjom u ovom delikatnom društveno-političkom momentu, a sve u cilju pospješivanja aktuelnih protestnih aktivnosti”.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!