ZK „Bihor“ u prošloj godini Crnoj Gori donirao 97.500 eura

I u ovoj godini na mjestu predsjednika Upravnog odbora (UO) ZK „Bihor“ biće Edin Medo Latić, na mjesto potpredsjednika izabrana je Amila Pačariz, a dužnost sekretara i dalje će vršiti Hamdija M. Rastoder

Zavičajni klub „Bihor“ je u prošloj godini, na razne adrese u Crnoj Gori, donirao 97.500 eura.

To je saopšteno na skupštini udruženja.

I u ovoj godini na mjestu predsjednika Upravnog odbora (UO) ZK „Bihor“ biće Edin Medo Latić, odlučeno je na 13. skupštini udruženja.

Na mjesto potpredsjednika izabrana je Amila Pačariz, a dužnost sekretara i dalje će vršiti Hamdija M. Rastoder.

Predsjednik Skupštine je Sabit Šabotić, predsjednik Savjeta Hamid Rastoder, a na mjestu blagajnika ostaje Sead Agović.

Finansijsku komisiju činiće Sabrija Ramdedović, Alija Rastoder i Eldin Zeljo Murić.

U novi Upravni odbor su izabrani Edin Medo Latić (predsjednik), Amila Pačariz (potpredsjednik), Hamdija Rastoder (sekretar), Hamid Rastoder (predsjednik Savjeta) Sabit Šabotić (predsjednik Skupštine), Tufo Čivović, Hajro Halilović, Sadat Ramdedović, Zeno Ćeman, Remzija Ajdarpašić i Ernad Ero Muhović.

Skupštini iz opravdanih razloga nisu prisustvovali Sead Agović, Suka Kijamet, Alija Skenderović i Sanel Škrijelj.

Edin Medo Latić je rekao da je udruženje, uprkos otežanim uslovima rada, i protekle godine ostvarilo vidne rezultate na mnogim poljima, pogotovu kada su u pitanju humanitarne akcije, po kojima je, inače, poznato.

„Naši dosadašnji rezultati nas obavezuju da ne posustajemo i da, onoliko koliko je u našoj moći, pomažemo one kojima je pomoć najpotrebnija, bez obzira na vjeru, naciju i mjesto življenja. Prioritet nam jeste zavičaj, ali se mi vrlo često s punim senzibilitetom okrećemo i prema ljudima koji žive u drugim mjestima Crne Gore“, kazao je Latić.

Esko Halilović, koji je u više navrata bio predsjednik UO udruženja, istakao je da im je „posebna dužnost da udruženje drže na zdravim nogama i da ga sutra sa razvijenim sistemom djelovanja predaju mladim pokoljenjima“.

„To ćemo im ostaviti u amanet, da čuvaju kako smo ga i mi čuvali i da u svakoj prilici pokušavaju da naprave korak dalje“.

Foto: ZK “Bihor”

Idi na VRH
error: Content is protected !!