Evropsko prvenstvo za rukometaše: Francuska je druga dimenzija, “lavovi” na minus devet

U finišu poluvremena Francuska je stekla četiri gola prednosti, a u nastavku iz napada u napad povećavala razliku, dok su crnogorski rukometaši izgubili energiju, defanzivni sistem i napadački ritam

Francuska je, ipak, druga rukometna dimenzija – „eksperti“, olimpijski šampioni i dominantna sila 21. vijeka, ubjedljivo su savladali Crnu Goru 36:27 u trećem meču 2. faze Evropskog prvenstva.

„Lavovi“ su se držali 20-ak minuta (11:11), a kada je rival pojačao odbranu i zatvorio bukvalno sve prilaze svom golu – bilo je jasno šta se sprema.

U finišu poluvremena Francuska je stekla četiri gola prednosti, a u nastavku iz napada u napad povećavala razliku, dok su crnogorski rukometaši izgubili energiju, defanzivni sistem i napadački ritam.

Crna Gora ima talenat i potencijal, ali nivo i kvalitet kakav ima Francuska je daleko.

Naš tim ima, međutim, ispred sebe još jednu veoma važnu utakmicu – u srijedu od 15.30 protiv Islanda, za treće mjesto u grupi.

Pobjeda bi donijela duel za peto mjesto u Evropi (osim ako desetkovana Holandija ne pobijedi Hrvatsku), što bi bio senzacionalan uspjeh selekcije, koja je plasmanom u 2. fazu već napravila najbolji rezultat u istoriji.

Francuska je, s druge strane, napravila korak ka polufinalu, ali će morati da navija za Crnu Goru u duelu sa Islandom, jer bi Islanđani pobjedom bili u boljoj poziciji – “ekspertima” bi u tom slučaju bio potreban makar bod protiv Danske, koja je već među četiri najbolja tima”.

Izvor: “Vijesti”

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!