Koalicija “Crno na bijelo” podnijela Skupštini inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi

Inicijativu su potpisali poslanici koalicije “Crno na bijelo”, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, te dio poslanika Demokratske partije socijalista (DPS)

Koalicija “Crno na bijelo” podnijela je Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Inicijativu su potpisali poslanici koalicije “Crno na bijelo”, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, te dio poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

Među potpisnicima nema poslanika Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP), Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore (UCG) i Radničke partije (RP), pišu “Vijesti”.

Koalicija “Crno na bijelo” predložila je na pres konferenciji 17. januara model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je na jučerašnjoj pres konferenciji saopštio da je manjinska vlada prevara.

Iz URE su objasnili da su se odlučili na ovaj potez nakon interpelacije troje ministara i da je to pokazatelj da Vlada nema povjerenje većine poslanika.

Foto: URA

Idi na VRH
error: Content is protected !!