Podgorica: Obdukcija će utvrditi razlog smrti dvomjesečne bebe

“Riječ je o bebi kod koje su, u prenatalnom periodu, dijagnostifikovani urođeni srčani problemi zbog kojih je i nakon rođenja bila na bolničkom liječenju 17 dana. Beba je bila COVID pozitivna, sa blagim simptomima, bez temperature i bez upale pluća, što je ustanovljeno prilikom ranije hospitalizacije u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore”, piše u saopštenju

Zavod za hitnu medicinsku pomoć zatražio je obdukciju bebe stare dva i po mjeseca koja je jutros preminula kod kuće u Danilovgradu a bila je kovid pozitivna.

U zajedničkom saopštenju Zavoda i Instituta za javno zdravlje navodi se da polučasovna reanimacija tima HMP na licu mjesta nije dala rezultat, prenose “Vijesti”.

“Riječ je o bebi kod koje su, u prenatalnom periodu, dijagnostifikovani urođeni srčani problemi zbog kojih je i nakon rođenja bila na bolničkom liječenju 17 dana. Beba je bila COVID pozitivna, sa blagim simptomima, bez temperature i bez upale pluća, što je ustanovljeno prilikom ranije hospitalizacije u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore”, piše u saopštenju.

Dodaju da je beba, nakon dolaska na kontrolu početkom ove sedmice, preventivno zadržana u bolnici i nakon toga, sa urednim nalazima, otpuštena na kućno liječenje.

“Neposredni uzrok smrti biće ustanovljen nakon rezultata sudsko medicinske obdukcije”.

Foto: IJZCG

Idi na VRH
error: Content is protected !!