Amra Šabić-El-Rayess pozvala dijasporu u SAD-u da putem SMS-a pošalju pismo Bidenu za spas BiH

“Molim vas, sve vas koji ste u SAD-u, a ima nas na stotine hiljada, pošaljite sa svojih telefona na broj 50409 ovaj tekst ‘GO MIR’ i u vaše ime i na osnovu vaše adrese automatski sistem će poslati pismo protiv rušenja BiH na adrese predsjednika SAD-a Joe Bidena i svim senatorima i kongresmenima u vašem području. Sistem je kreiran da automatski šalje pisma. Čitav proces traje 30 sekundi. Ne može biti lakše, samo pošaljite tekst ‘GO MIR’ na 50409 sa vašeg telefona. Do sada je poslato automatski već 10.150 pisama!”, rekla je El-Rayess

Amra Šabić-El-Rayess, profesorica na čuvenom Univerzitetu Columbia u New Yorku, pokrenula je akciju koja bi trebala da predstavlja buđenje bh dijaspore u SAD-u u kontekstu aktuelne političke i bezbjednosne situacije u BiH.

Naime, na privatnom profilu, El-Rayess je uputila poruku prije svega bh dijaspori koja trenutno živi u Sjedinjenim Američkim Državama i zamolila ih da uz pomoć jednog SMS-a na jednostavan način dostave pismo protiv rušenja BiH predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu, ali i svim senatorima i kongresmenima koji se nalaze u području stanovanja.

“Molim vas, sve vas koji ste u SAD-u, a ima nas na stotine hiljada, pošaljite sa svojih telefona na broj 50409 ovaj tekst ‘GO MIR’ i u vaše ime i na osnovu vaše adrese automatski sistem će poslati pismo protiv rušenja BiH na adrese predsjednika SAD-a Joe Bidena i svim senatorima i kongresmenima u vašem području. Sistem je kreiran da automatski šalje pisma. Čitav proces traje 30 sekundi. Ne može biti lakše, samo pošaljite tekst ‘GO MIR’ na 50409 sa vašeg telefona. Do sada je poslato automatski već 10.150 pisama!”, rekla je El-Rayess.

Ona je pozvala sve bh državljane u SAD-u da se aktiviraju povodom situacije u BiH.

“Molim vas – aktivirajte se. Podijelite ovo na vašim stranicama i ako niste u SAD-u jer sigurna sam da imate prijatelje i rodbinu koji jesu ili znaju nekog ko jeste. Šaljite na sve strane. Utrošite 30 sekundi svog vremena. Neka dobije vlada SAD-a milione naših pisama protiv rušenja BiH! Podijelite ovo i sa svojim američkim prijateljima. Budite se. Spriječite raspad BiH na sve moguće načine, a ova vrsta masovnog pritiska na američke političare ne može biti lakša. Moramo poslati na milione pisama, a ovo je najlakši način da se to učini”, poručila je ona.

Nakon slanja poruke, bh dijaspori koja živi u SAD-u trebala bi da stigne potvrda kome su pisma poslata i koliko ih je do sada poslato predsjedniku Bidenu i drugim političarima.

Cijelo pismo koje će biti poslato na adrese američkih zvaničnika može se pročitati na ovom linku.

Foto: Facebook

Idi na VRH

error: Content is protected !!