Nikolić: Ako ne bude uslovljavanja možemo biti partneri, principi Memoranduma prihvatljivi za DPS

On je ocijenio da je Crna Gora danas u dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi, te da svaki konstruktivan pokušaj da se izađe iz blokade sistema pozitivan je pomak. “I naići će na podršku DPS-a. Mi tražimo način da dođemo što prije do smjene nekompetentne i nacionalno neodgovorne Vlade i vjerujem da ćemo to uraditi sa partneriima, sa svim onim strankama koje baštine proevropske i građanske vrijednosti”, rekao je

Principi na kojima je formulisan Memorandum o saradnji, koji su juče potpisali lideri GP Ura, SNP-a, Civisa i manjinskih partija, prihvatljivi su za DPS, jer se radi o principima koji su dugo godina dio vrijednosti na kojima počiva naša politika i kad smo bili vlast i danas kad smo najjača opoziciona stranka u Crnoj Gori, saopštio je poslanik DPS-a Andrija Nikolić. On kaže i da se, ako je rješenje krize manjinska vlada, kuca na otvorena vrata DPS-a.

On je u Jutarnjem programu TVCG ocijenio da je Crna Gora danas u dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi, te da svaki konstruktivan pokušaj da se izađe iz blokade sistema pozitivan je pomak.

“I naići će na podršku DPS-a. Mi tražimo način da dođemo što prije do smjene nekompetentne i nacionalno neodgovorne Vlade i vjerujem da ćemo to uraditi sa partneriima, sa svim onim strankama koje baštine proevropske i građanske vrijednosti”, rekao je Nikolić.

PRINCIPI MEMORANDUMA AFIRMATIVNI

Komentarišući optužbe dijela vlasti da je Memorandum zapravo pakt sa saradnju sa DPS-om, Nikolić je kazao da ne bi ulazio u ono što su trzavice unutar vladajuće koalicije, koji datiraju od uspostavljanja mandata Vlade.

Pojašnjava da su svi principi Memoranduma afirmativni i DPS ih, kaže, pozdravlja ako su pokušaj za prevazilaženje krize u Crnoj Gori.

“DPS je državotvorna stranka koja je uspjela da sačuva svoje dostojanstvo. Svaki pokušaj da se to dostojanstvo naruši neće naići na afirmativan odgovor DPS-a. Preferiramo rješenja za konstruktivan izlazak iz ove situacije”, kazao je Nikolić.

Na pitanje da li bi DPS podržao manjinsku vladu, Nikolić odgovara: “Prekid ove agonije je ključni cilj DPS-a. Da li će do tog prekida doći ne zavisi samo od nas”.

Podsjeća na inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, nakon čega su, kaže on, mnoge stvari na političkoj sceni postale jasnije.

OTVORENA VRATA DPS-A

“Uslijedila je inicijativa DF-a koji najavljuje skraćenje mandata parlamentu. Imamo više političkih inicijativa i to je proizvod nesaglasja unutar vladajuće koalicije i njene nepotentnosti da isporuči rezultate građanima Crne Gore. Da li je ovo put u stvaranje manjinske vlade? Ako je to jedna od tema o kojoj se želi razgovarati, kuca se na otvorena vrata kod DPS-a”, rekao je Nikolić.

Kad su u pitanju vanredni izbori, smatra Nikolić, najpoštenije bi bilo mandat vratiti građanima, ali da je sada pitanje da li to prevazići vanrednim izborima, što DPS preferira, ili tražiti drugi model političkog modela koji bi vodio ka vanrendim izborima, prenosi rtcg.me.

Foto: Andrija Nikolić (Printscreen/RTCG)

Idi na VRH
error: Content is protected !!