Ispovijest očajnog oca: Prebila se čekićem, optužila da sam je silovao i sve objavila na Facebooku, htio sam da se ubijem

Jordan Trengove proveo je 73 dana u zatvoru u odjelu za seksualne prestupnike jer je Eleanor tvrdila da ju je drogirao i silovao nakon što su se upoznali u noćnom klubu u martu 2019. Navela je da je došao u njen stan, prijetio joj nožem i napao. Ljutiti mještani koji su vjerovali njenim lažima napali su Trengovea tako što su mu razbili prozor i sprejom ispisali riječ “silovatelj” na kući

Mladi otac Jordan Trengove (22) pokušao je da počini samoubistvo nakon što ga je Eleanor Williams optužila za silovanje. Nakon što je oslobođen optužbi napokon je dobio priliku da kaže svoje mišljenje o svemu: i dalje mu najviše smeta činjenica da postoje ljudi koji vjeruju da je kriv. Smatra da je zaslužila doživotnu zatvorsku kaznu jer je uništila brojne živote.

Podsjetimo, Eleanor Williams (22) u razdoblju između 2016. i 2020. godine iznijela je niz ozbiljnih optužbi protiv više muškaraca, ali se ispostavilo da su njene tvrdnje bile lažne zbog čega je osuđena na osam i po godina zatvora. Ona je, naime, lagala da ju je seksualno iskoristila grupa muškaraca iz Azije, a u maju 2020. na Facebooku je čak objavila i fotografije svojih povreda uz priču o tome da su je premlaćivali i trgovali njenim tijelom. Sporna objava imala je više od 100.000 dijeljenja na društvenoj mreži i podstakla je velike demonstracije u Eleanorinom  rodnom gradu Barrow-in-Furness u Cumbriji.

Jordan Trengove proveo je 73 dana u zatvoru u odjelu za seksualne prestupnike jer je Eleanor tvrdila da ju je drogirao i silovao nakon što su se upoznali u noćnom klubu u martu 2019. Navela je da je došao u njen stan, prijetio joj nožem i napao. Ljutiti mještani koji su vjerovali njenim lažima napali su Trengovea tako što su mu razbili prozor i sprejom ispisali riječ “silovatelj” na kući, prenosi “Jutarnji list”.

Trengove je ispričao kako je pokušao da počini samoubistvo pred vlastitom majkom nakon što su mještani njegovog naselja povjerovali u njene laži.

“Dobijala je toliko podrške i bilo je toliko tuge. Samo sam htio da se maknem od svega”, rekao je Trengove za The Sun nakon izricanja presude i dodao da iako je dokazana njegova nevinost i dalje ima želju maknuti se iz tog mjesta.

U emisiji Piersa Morgana bez cenzure na Talk TV-u rekao je da bi Williams trebala dobiti doživotnu zatvorsku kaznu. Objasnio je da mu je advokat rekao da bi se mogao suočiti s 22 godine zatvora ako ga se proglasi krivim za zločine koje mu Williams stavlja na teret, a u drugu ruku, Williams je dobila samo osam i po godina. U Ujedinjenom Kraljevstvu izvrtanje toka pravde može dovesti do kazne doživotnog zatvora, iako stručnjaci kažu da je doživotni zatvor malo vjerovatan.

Foto: Eleanor Williams (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!