Zahvaljujući poklonu Dreševića: Izgradnja kuće za djecu iz Petnjice, koja su nedavno ostala bez roditelja, počeće u najkraćem roku

“Sredstva koja bi bila upućena za kupovinu placa na kojem bi se izgradila kuća sada se mogu usmjeriti na izgradnju komfornijeg doma. Izgradnja kuće počeće u najkraćem roku, tu treba odraditi zakonske i druge procedure koje su neophodne za izgradnju” kazao je Amar Škrijelj ispred Islamske zajednice

Djeci iz Petnjice koja su doživjela porodičnu tragediju kada je otac usmrtio suprugu, a zatim izvršio samoubistvo, Rifat Drešević je poklonio zemljište u Tuzima. Sada kada imaju plac, iz Islamske zajednice pozivaju ljude dobre volje da pomognu da im izgrade kuću, kako bi konačno imali siguran krov nad glavom.

Plac od hiljadu i po kvadratnih metara sada je vlasništvo najstarijeg od sedmoro djece koja su ostala siročad.

 Rifat Drešević (Foto: Printscreen/RTCG)

Zemljište je poklon Rifata Dreševića koga je potresla sudbina djece iz Petnjice.

“Toliko me ganulo da sam odmah reagovao, da sam odlučio da im poklonim zemljište da bi sagradili sebi dom, da dođu ovdje da se školuju i da imaju sve uslove za život. Kad je neko u takvoj situaciji to je najveći sevap da se bar na neki način obraduju njihova srca i da se makar malo njihova tuga olakša”, naglašava Drešević.

Sad kad imaju zemljište, novac koji je do sada prikupljen biće usmjeren za izgradnju kuće.

Amar Škrijelj (Foto: Printscreen/RTCG)

“Sredstva koja bi bila upućena za kupovinu placa na kojem bi se izgradila kuća sada se mogu usmjeriti na izgradnju komfornijeg doma. Izgradnja kuće počeće u najkraćem roku, tu treba odraditi zakonske i druge procedure koje su neophodne za izgradnju”, kazao je Amar Škrijelj ispred Islamske zajednice.

Iz Islamske zajednice zahvaljuju donatorima i firmama koje su spremne da pomognu da se djeci napravi krov nad glavom, piše portal rtcg.me.

“Želim da istaknem da ćemo mi kroz obezbjeđenje građevinskog materijala učestvovati u ovoj humanoj akciji. Nadam se da će i drugi ljudi pomoći. Poziv biznis zajednici da pokažemo solidarnost i pomognemo mališanima da makar obezbjeđenjem krova nad glavom žive dostojan život”, kazao je izvršni direktor kompanije Cerovo, Emin Duraković.

Emin Duraković (Foto: Printscreen/RTCG)

Svi koji žele pomoći sedmoro djece novac mogu uplatiti na neki od navedenih žiro-računa.

Uplate na tekući račun: 510-1076-13 CKB banka

Uplate iz inostranstva: IBAN: ME25510000000021094921SWIFT: CKBCMEPG Sa naznakom: “Pomoć djeci Škrijelj”

Idi na VRH

error: Content is protected !!