Caritas donirao zdravstvenim centrima u CG medicinsku opremu vrijednu 90.000 eura

“Nabavljeni su EKG aparati, infuzione pumpe, laringoskopi, pulsni oximetri i beskontaktni termometri za opšte bolnice Bar, Berane, Kotor, Pljevlja i za domove zdravlja Plav i Ulcinj, dok se očekuje i realizacija projekta u Domu zdravlja Podgorica u Tuzima”, saopštili su iz Ministarstva

Mreža Caritasa u Crnoj Gori, koju čine Caritas Barske nadbiskupije i Caritas Kotorske biskupije, donirala je zdravstvenim centrima medicinsku opremu vrijednu 90.000 eura u cilju podrške u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Iz Ministarstva zdravlja su kazali da su donatori njemačke karitativne organizacije Renovabis i BEGECA i Caritas Italije, te da je u okviru projekta do sada potrošeno oko 55.000 eura.

“Nabavljeni su EKG aparati, infuzione pumpe, laringoskopi, pulsni oximetri i beskontaktni termometri za opšte bolnice Bar, Berane, Kotor, Pljevlja i za domove zdravlja Plav i Ulcinj, dok se očekuje i realizacija projekta u Domu zdravlja Podgorica u Tuzima”, saopštili su iz Ministarstva.

Povodom realizacije vrijedne donacije, ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović razgovarala je sa predstavnicima Caritasa Markom Đelovićem i Matijom Pukićem i izrazila zahvalnost za, kako je kazala, humani i brižni gest koji će zdravstveni sistem i te kako znati da cijeni.

“Hvala predstavnicima Caritasa na donaciji koju će zdravstveni sistem znati da cijeni. Caritasove aktivnosti i humanitarni rad kroz različite projekte, posebno kada je zdravstvo u pitanju, prepoznate su godinama. Zdravstveni radnici su posebno zahvalni jer ste kroz najrazličitije vidove pomoći njihov posao učinili lakšim, a građanima omogućili pristup kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti. Caritas je pravi partner i podrška”, rekla je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović.

Predstavnik Caritasa Marko Đelović pohvalio je napore resora zdravstva i Borovinić Bojović u borbi protiv COVID-19 pandemije i kazao da donacijama u Caritasu žele da budu aktivni dio zajednice koja pomaže u naporima da se epidemija suzbije.

“Pandemija koronavirusa nije samo problem zdravstvenog sistema. Svaki pojedinac i mi kao društvo moramo prepoznati značaj zajedničkog djelovanja i pomoći u kriznim i teškim vremenima. Zbog toga smo, nakon kontinurane saradnje koju već imamo sa zdravstvenim ustanovama, odlučili da u ovom trenutku pomognemo onim što je najpotrebnije tokom pandemije”, rekao je Đelović, prenosi feral.bar.

Iz Ministarstva zdravlja su dodali da je tokom susreta ministarke i predstavnika Caritasa dogovoren nastavak saradnje i podrške u svim servisima zdravstvenog sistema “i svih službi koje rade na unapređenju zdravlja stanovništva”.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Idi na VRH
error: Content is protected !!