Milenko Vasović: Mrtav Zukorlić ne treba Beogradu

Ova garnitura na vlasti nikoga i ništa ne poštuje. Juče je sahranjen potpredsednik Narodne skupštine, predsednik Odbora za nauku i obrazovanje, narodni poslanik i predsednik parlamentarne stranke Muamer Zukorlić, a da niko od predstavnika države nije otišao na dženazu. Niko!

Šta je problem, što Muamer nije vaš, nije naprednjak, nije socijalsta, što je musliman, Bošnjak? Ili je Novi Pazar daleko pa niste stigli. A možda vas je bio strah da opet šaljete helikopter na tu stranu.

Povlačim rečeno, ako je bila želja porodice, a verujem da nije. Pre će biti da je neko procenio kako mu to nije neophodno za rejting. Da mrtav muftija ne može doneti glasove i da je bolje držati se po strani, da se ne iritiraju Zukorlićevi politički protivnici.

Sakrili se licemeri iza telegrama saučešća, iza, u njihovom slučaju fraza, kako su izgubili saradnika i prijatelja. Pa, prijatelju se valjda ide na sprovod. Sve i da vam nije bio prijatelj Zukorlić je bio visoki državni službenik. Ne znam prtokol, ali ljudski osećam da je na njegovom ispraćaju na pazarskom trgu morala biti državna delegacija.

Biću konkretan, na sahranu potpredsedniku Skupštine morao je otići njen predsednik ili njegov izaslanik. A mogao je i ministar prosvete, pa i predstavnik samog predsednika Srbije. Tako se poštuje država, a u ovom slučaju neguje prijateljstvo i dobri međunacionalni odnosi. Nikako ne slanjem huligana na fudbalske utakmice.

Imam utisak da je rahmetli Zukorlić Srbiju istinski doživljavao kao svoju državu. I da je doprinosio smirivanju tenzija u Sandžaku. Više je on učinio za sve nas od mnogih koji se u tu istu Srbiju kunu. Čak i kada je nelegalno gradio zgradu fakulteta samo je pokazivao da savršeno razume kako stvari funkcionušu.

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE NA PORTALU NOVA.RS

Idi na VRH
error: Content is protected !!