Brnabić: Nedimović nije poštovao dres kod, ali nije bilo zle namjere

“U posljednjem trenutku je na aerodrom otišao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, jer je on i potpredsjednik Vlade Srbije. On često krši dres kod, to je njegov manir. To nije nešto čemu pridaje posebnu pažnju. Prekršen je diplomatski protokol, ali ne sa nekom zlom namjerom. Nekad morate da razumijete i lične preference ljudi, ni ja nisam osoba koja se drži ustaljenih protokola”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u Beogradu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nije poštovao dres kod prilikom dočeka predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića na beogradskom aerodromu, ali i dodala da iza tog postupka “nije bilo nikakve zle namjere”.

Ona je poslije sastanka sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem izjavila da je crnogorskog zvaničnika trebao da sačeka ministar spoljnih poslova Nikola Selakovića, ali da avion kojim se vraćao iz Atine nije mogao da sleti na vrijeme.

“U posljednjem trenutku je na aerodrom otišao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, jer je on i potpredsjednik Vlade Srbije. On često krši dres kod, to je njegov manir. To nije nešto čemu pridaje posebnu pažnju. Prekršen je diplomatski protokol, ali ne sa nekom zlom namjerom. Nekad morate da razumijete i lične preference ljudi, ni ja nisam osoba koja se drži ustaljenih protokola”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Odbacila je navode pojedinih medija iz Srbije i Crne Gore o ponižavajućem dočeku, navodeći da je crnogorski premijer u Beogradu imao tretman kao “nijedan drugi zvaničnik”.

“Predsjednik Aleksandar Vučić nikom nije poklonio toliko pažnje kao premijeru. Čim je sinoć sletio iz Glazgova, došao je na večeru da poželi dobrodošlicu premijeru. Danas su se sastali, a večeras će imati još jednu večeru. To mnogo više govori o našem odnosu prema Crnoj Gori nego dres kod ministra Nedimovića”, ocijenila je predsjednica Vlade Srbije.

Dodala je da je narativ koji šalje “dio javnosti” u obje države potpuno suprotan narativu na sastancima zvaničnika Srbije i Crne Gore.

“Ovo je dugo čekana posjeta, o njoj se dugo pričalo i sada kada imamo važne, konstruktivne i pozitivne razgovore, dio javnosti sa obje strane se bavi samo izmišljanjem nekih uvreda, ili da je prekršen neki diplomatski protokol. Suština je da su razgovori bili konstruktivni i da je atmosfera bila pozitivna”, rekla je Brnabić.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je u Beogradu dočekan na “najvećem mogućem nivou sa izuzetnim gostoprimstvom”.

“Gospodin (potpredsjednik Vlade Branislav) Nedimović je bio izuzetno srdačan i prijatan i u tom dijelu tehničkog prijema ja se nisam obazirao ko kako izgleda. Znam da možda to u diplomatskom smislu može da predstavlja određenu poruku. Ali upravo njegove riječi i srdačna dobrodošlica više govori od toga da li je on bio u farmerkama ili nije”, rekao je Krivokapić, prenosi rtcg.me.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!