Novi Pazar: Sahranjeni supružnici Irfan Vatić i Nejla Halitović i njihov prijatelj Sead Krlić

Iza Nejle i Irfana ostalo je dvoje male djece, trogodišnji Metin i Muhamed koji je tek napunio šest mjeseci. Njihovi prijatelji i dalje su u nevjerici. I Sead je iza sebe ostavio dvoje djece, sina Amira i ćerku Aišu, o kojima će sada morati da brine njegova supruga Edina

Sa mjesta nesreće (Foto: Printscreen)

Nekoliko hiljada žitelja Novog Pazara odalo je posljednju počast Irfanu Vatiću (32), njegovoj supruzi Nejli Halitović (27) i njihovom prijatelju Seadu Krliću (32) koji su u ponedjeljak ujutru izgubili živote u stravičnom udesu na magistralnom putu Novi Pazar – Raška.

Bračni par je sahranjen na groblju Gazilar, a Sead Krlić na Velikom groblju u ovom gradu, piše “Blic”.

Iza Nejle i Irfana ostalo je dvoje male djece, trogodišnji Metin i Muhamed koji je tek napunio šest mjeseci. Njihovi prijatelji i dalje su u nevjerici.

“Nejla je bila genijalac, Matematički fakultet je završila sa izuzetno visokom ocjenom, a tokom studija je primala stipendiju Fonda za mlade talente, namijenjene najboljim studentima u Srbiji. Ugovor joj je lično uručio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom jedne posjete Novom Pazaru. Tragedija, mogla je puno toga da pruži ovom gradu, djeci, porodici”, pričaju njeni prijatelji.

Nakon porođaja, Nejla je nedavno počela i da radi kao profesor matematike u novopazarskoj Gimnaziji.

“Učenici su je lijepo prihvatili, zavoljeli za kratko vrijeme. Uvijek smo mogli da joj se obratimo za sve što nam nije jasno, bila nam je kao drugarica”, dodaje učenica te škole.

I Irfana i Seada su svi znali u Novom Pazaru, dugo su igrali fudbal i branili boje lokalnih timova.

“Znam ih preko 20 godina, kada smo kao klinci počinjali da treniramo fudbal. Uvek pozitivni, nasmijani, momci za primjer, vjernici koji su uvijek spremni svakom da pomognu. Eto, Sead je i tog dana htio da se nađe prijatelju, da ih vozi za Beograd, da se ne muče u autobusu”, kaže bivši fudbaler Novog Pazara.

I Sead je iza sebe ostavio dvoje djece, sina Amira i ćerku Aišu, o kojima će sada morati da brine njegova supruga Edina.

“Prije nego je krenuo za Beograd kupio je djeci mlijeko, poljubio ih, krenuo, pa se ponovo vratio u kuću i opet poljubio djecu i majku. Kao da je nešto predosjećao”, prepričavali su Novopazarci detalje ove tragedije.

Irfan, Nejla i Sead nastradali su u automobilu marke “bmw” koji je zbog leda i snega, ali i neprilagođene brzine takvim uslovima na putu, direktno udario u autobus na izlazu iz Novog Pazara prema Raški.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!