Protest u Baru zbog smrti porodilje Ajle Šukurice Hot: Istraga da bude pravična, činjenice da se iznesu javno

“Poučeni iskustvom od ranije i mnogom zataškanim situacijama mi više nemamo povjerenja u njihove istrage i komisije, već tražimo jasan i transparetan postupak i odgovornost onih koji su doveli do toga da barska bolnica više liči na kapelu nego na zdravstvenu ustanovu”, poručila je Nikolina Aprcović, organizatorka skupa

U Baru je ponovo održan protest nakon što je porodilja Ajla Šukurica Hot nedavno preminula u Kliničkom centru, dva dana nakon porođaja u barskoj Opštoj bolnici.

Okupljeni su zatražili odgovornost ljekara te bolnice.

Ajlin suprug Zlatan Hot (Foto: Printscreen/RTCG)

“Porodica ima osnove sumnje, koji se tiču liječenja moje pokojne supruge, i to se prvenstveno odnosi na blagovremeno donošenje odluka. Apelujemo na nadležne organe da istraga bude pravična, objektivna, bez ikakvog pritiska. Vjerujem da ćemo dobiti jasne i istinite informacije i zahtijevam da se sve činjenice iznesu javno”, poručio je suprug preminule Ajle, Zlatan Hot.

Sa skupa je upućen apel ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović da formira nezavisnu komisiju koja će ispitati stanje u barskoj bolnici i da u toj komisiji bude i predstavnik građana i inspekcije.

Sa protesta u Baru (Foto: Printscreen/RTCG)

“Poučeni iskustvom od ranije i mnogom zataškanim situacijama mi više nemamo povjerenja u njihove istrage i komisije, već tražimo jasan i transparetan postupak i odgovornost onih koji su doveli do toga da barska bolnica više liči na kapelu nego na zdravstvenu ustanovu”, poručila je Nikolina Aprcović, organizatorka skupa.

Od juče, po nalogu Ministarstva zdravlja, obavlja se inspekcijska kontrola koja treba da utvrdi stanje u barskoj bolnici i izvještaj o tome sačini u što kraćem roku, prenosi rtcg.me.

Novi načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici Bar biće Milan Rolović, dogovoreno je na sastanku u Ministarstvu zdravlja s direktorom bolnice, Igorom Karišikom.

Ajla Hot imala je 26 godina. Za sobom je ostavila ćerku i dva sina.

Glavna fotografija: Ajla Šukurica Hot (Privatna arhiva)

 


Idi na VRH
error: Content is protected !!