Otac ubijene Gordane Đokić: “Na dan ubistva Džoniću je skuvala kafu, jeo je s njima, je l’ on čovek ili zvijer?!”

“Odmalena su njih dvojica bili nerazdvojni. Pa to zlo od čovjeka, taj krvnik je moju unuku Lidiju kao bebu držao u rukama, igrao se s njom, a sada ju je ubio! Ne mogu to da shvatim, nikako ne mogu… Sad, evo, čujem, pričaju da je bio zavidan… Moguće je to, sve je moguće kad su takvi ludaci u pitanju. Sve što je moj zet imao, sam je stekao, a Džonić je imao samo ono što mu je otac gastarbajter kupovao”, rekao nam je uplakani starac

Nekoliko sati prije ubistva, taj monstrum Goran Džonić bio je u gostima kod mog zeta i ćerke, pio je kafu koju mu je skuvala moja Gordana, šalio se i smijao, a onda ih je iste noći pobio, priča Momčilo Aritonović, otac ubijene Gordane i tast ubijenog Gorana Đokića iz Aleksinca.

Goran Džonić (Foto: Privatna arhiva)

Kako priča nesrećni čovjek, za Informer, Džonić je bio veoma blizak sa Goranom, Gordanom i Lidijom.

“Moj zet Goran, ćerka Gordana i unuka Lidija bili su veoma bliski sa Goranom Džonićem, čovjekom koji ih je krvnički pobio! U nedjelju, 26. septembra, na dan zločina, zet je sjedio sa Džonićem u kući svoje majke u Moravcu, moja Gordana im je skuvala kafu, pričali su, šalili se i smijali”, priča šokirano on.

TUGOVAO NA SAHRANI

Goran nije ni slutio da se Džonić sprema da mu ubije čitavu porodicu. Samo nekoliko sati kasnije, kako se sumnja, upravo Džonić ih je namamio u zamku, sve troje ubio i njihova tijela spalio!

“Kakav je to ćovjek, kakva je to zvijer, ljudi moji?!”, kroz suze u strašnom šoku i nevjerici priča očajni Momčilo Aritonović.

Nesrećnog Aritonovića zatekli smo juče na groblju u Moravcu, gdje je neutješno plakao pored grobova svojih najmilijih.

“Đokići i Džonići su uvijek bili nerazdvojni, bliski rođaci i dobri prijatelji, a pogotovo moj zet i taj Goran Džonić. Pa na dan ubistva su bili zajedno u kući moje prije, Goranove majke… Kako je, bre, mogao?! Gdje će mu duša?! Je l’ on Čovjek il’ je zvijer… Sjediš za stolom sa nekim, pričaš, smiješ se, a onda ih posle par sati pobiješ, spališ, u pepeo ih pretvoriš. I još se posle toga praviš ožalošćen..”, govori kroz suze Aritonović.

On naglašava da između njegovog zeta Gorana i Džonića nikada nije bilo nikakve svađe ili zavade.

“Odmalena su njih dvojica bili nerazdvojni. Pa to zlo od čovjeka, taj krvnik je moju unuku Lidiju kao bebu držao u rukama, igrao se s njom, a sada ju je ubio! Ne mogu to da shvatim, nikako ne mogu… Sad, evo, čujem, pričaju da je bio zavidan… Moguće je to, sve je moguće kad su takvi ludaci u pitanju. Sve što je moj zet imao, sam je stekao, a Džonić je imao samo ono što mu je otac gastarbajter kupovao”, rekao nam je uplakani starac.

“NIŠTA NIJE SLUTILO NA ZLO…”

Momčilo je, kaže, ćerku, zeta i unuku poslednji put vidio u nedjelju, 26. septembra, kada su iz Aleksinca krenuli kod Đokićeve majke u Moravac.

Rupa u koju su bačena tijela Gorana, Gorgane i Lidije Đokić, a potom prekrivena daskama i granjem (Foto: Printscreen)

“Pekli su tih dana papriku, spremali ajvar za zimu. Ništa nije slutilo na zlo… Tada sam ih, eto, vidio i više nikada neću. I sve zbog tog monstruma… Samo kad se sjetim, Džonić je i posle ubistva dolazio u kuću Đokićeve majke, glumio da tuguje, bio je i na sahrani… Ama, ne može to normalan čovjek da uradi! To je, to je… ne znam više kako bih ga nazvao”, govori Momčilo grcajući u suzama.

Nesrećni čovjek kaže da, osim onoga što je pročitao u novinama, ne zna šta se tačno desilo kobne noći njegovim najmilijima.

“Čujem neke priče da Džonić to sve nije mogao sam da uradi… Ne znam. Možda mu je neko i pomogao. Šta god da je bilo, samo znam da mi nema više moje unuke, moje ćerke i zeta…”, kaže on.

SA DŽONIĆIMA SE DRUŽIO U NJEMAČKOJ

Momčilo Aritonović je ispričao za medije da je i svojevremeno radio uNjemačkoj i da se tamo družio sa roditeljima Gorana Džonića.

“Radio sam u Kelnu, u “Fordu”, a tada su u tom gradu bili i Džonićevi majka i otac. Otac mu je radio na građevini. Družili smo se, a sada sam doživio da njihov sin pobije moje najmilije…”, kazao je Momčilo.

NEMA DNK TRAGOVA BRAĆE JOJKE NA MESTU ZLOČINA

U dosadašnjem toku istrage nije pronađen nijedan čvrst i materijalan dokaz koji bi povezao braću Konstantina i Kostadina Miloševića iz Moravca sa ubistvom porodice Đokić.

Kako pišu mediji, braću Jojke, kako ih zovu u Aleksincu i okolini, za sada tereti samo iskaz Gorana Džonića, koji ih je optužio kao organizatore ubistva. Pored toga, Jojke su na poligrafu prošli na pitanjima vezanim za ubistvo.

Podsjetimo, Džonić je uhapšen prošlog četvrtka, zbog sumnje da je 26. septembra, oko ponoći, namamio Đokiće u zabačeni atar sela Moravac, u Dudine bare na obali Južne Morave, gdje ih je ubio i spalio njihova tijela. Džonić je potom, kako se sumnja, odvezao Đokićev “folksvagen pasat” u atar sela Tešice, gdje je iz gepeka ukrao veliku sumu novca, pretpostavlja se oko 100.000 eura, a zatim je spalio i vozilo. Džonić je prethodno na tom mjestu ostavio skuter, kojim se posle zločina odvezao kući.

Osim Gorana Džonića, uhapšeni su i njegovi sinovi Milan i Stefan, na čijem imanju je nađen dio plena od 43.500 eura, zakopan ispod jedne voćke, ali za sada nema dokaza da su njih dvojica znali za zločin. Takođe, uhapšena su i braća Kostadin i Konstantin Milošević iz Moravca, koje je Džonić na saslušanju u policiji optužio da su ga ucijenili i da su oni zapravo likvidirali Đokiće. Policija je raspisala potragu za muškarcem D. P. iz ovog sela, kog je Džonić takođe uvezao sa ovim zločinom, a koji se nalazi u inostranstvu.

Izvor: “Blic”

Glavna fotografija: “Kurir”

Idi na VRH
error: Content is protected !!