Od posljedica koronavirusa: Preminuo Kolin Pauel

Kolin Pauel je bio ugledan i upečatljiv „profesionalni vojnik“, koga je karijera vodila od rata u Vijetnamu do prvog afroameričkog savjetnika za nacionalnu bezbjednost

Kolin Pauel, prvi afroamerički državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država, preminuo je danas od posljedica koronavirusa.

Pauel je preminuo u 84. godini, prenosi Nova.rs.

„General Kolin L. Pauel, bivši državni sekretar SAD, preminuo je jutros zbog komplikacija izazvanih koronavirusom“, saopštila je njegova porodica.

„Izgubili smo izvanrednog muža, oca, dedu i sjajnog Amerikanca“, napisali su njegovi najmiliji, ističući da je Pauel bio potpuno vakcinisan protiv koronavirusa.

Kolin Pauel je bio ugledan i upečatljiv „profesionalni vojnik“, koga je karijera vodila od rata u Vijetnamu do prvog afroameričkog savjetnika za nacionalnu bezbjednost.

Njegova nacionalna popularnost naglo je porasla nakon pobjede koalicije predvođene SAD-om tokom Zalivskog rata, a jedno vrijeme sredinom devedesetih godina prošlog vijeka smatran je vodećim kandidatom da postane prvi crni predsjednik Sjedinjenih Država, što je naposlijetku uspjelo Baraku Obami.

Foto: Kolin Pauel (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!