Prva promocija knjige “Ne daju mi oči da šutim”, Šemsudina Gegića, 7. marta u Sarajevu

Knjiga je sastavljena od dvadeset šest priča sa šireg lokaliteta tromeđe, između nekadašnjih republika bivše SFRJ, a sada suverenih država Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, gdje se u dramaturški precizno organizovanoj ispovijesti Šems Drinac javlja u različitim ulogama – kao učesnik događaja (glavni junak), kao svjedok događaja (sporedni lik) i kao skriveni sveznajući pripovjedač

Prva promocija knjige “Ne daju mi oči da šutim”, autora Šemsudina Gegića, biće održana u Sarajevu 7. marta.

Promocija će biti održana u okviru programa Internacionalnog festivala “Sarajevska zima 2020“, u Centru kulture i mladih u Sarajevu, u 18 časova.

Dan kasnije, 8. marta, u 13 časova promocija će biti održana u Goraždu, u tamošnjem Centru za kulturu.

Za 12. mart u 19 časova zakazana je i u Podgorici, u Dodestu, u organizaciji časopisa Komun@ i KIC-a “Budo Tomović”.

O knjizi će govoriti dr Draško Došljak, mr Željko Rutović, Dragan Mitov Đurović i mr Amer Ramusović, a moderator promocije u Podgorici je Hadžem Hajdarević, predsjednik Društva pisaca BIH. Gosti promocije će biti Ibrahim Spahić, direktor Festivala “Sarajevska zima”, i Armin Omerović, direktor Centra za kulturu Sarajevo. U umjetničkom program učestvovaće “Sevdah duo”.

Knjiga je sastavljena od dvadeset šest priča sa šireg lokaliteta tromeđe, između nekadašnjih republika bivše SFRJ, a sada suverenih država Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, gdje se u dramaturški precizno organizovanoj ispovijesti Šems Drinac javlja u različitim ulogama – kao učesnik događaja (glavni junak), kao svjedok događaja (sporedni lik) i kao skriveni sveznajući pripovjedač.

Knjiga je štampana krajem prošle godine, u izdanju časopisa KOMUN@ iz Podgorice.

Recenzenti su mr Željko Rutović iz Crne Gore i Fadila Nura Haver iz Bosne i Hercegovine, urednik mr Amer Ramusović, redaktor Hadžem Hajdarević, a autor korica je Amela Hadžimejlić.

Gegić je poznati pisac, dramaturg, pozorišni, televizijski i filmski reditelj. Jedan je od rijetkih autora sa prostora bivše Jugoslavije koji je tokom svoje tridesetogodišnje karijere dobio najviša međunarodna priznanja u svim žanrovima u kojima se okušao.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!