“Bili su divni, stvorili su svoju oazu mira, a monstrumi su sve uništili”: Ispovijest rođake ubijene porodice Đokić

“Goran je bio najbolji otac na svijetu, mislim da nijedan otac nije vezan toliko za svoje dijete kao što je on bio… Lidiju su dobili nekoliko godina nakon vjenčanja. Gordana je sedam mjeseci održavala trudnoću na ginekologiji u Nišu, a za sve to vrijeme Goran nije preskočio nijedan dan da je ne obiđe u bolnici i donese sve što treba. Lidija je bila centar njihovog svijeta. Za svaki rođendan, još dok je bila mala, znao je da je iznenadi, dovede klovna u kuću, Deda Mraza za Novu godinu. Bez nje nije htio nigdje da krene, ni na jedan odmor, ni u jedan restoran, ma bilo gdje”

Bili su zaista divna porodica, stvorili su svoju oazu mira u kojoj je trebalo da uživaju još mnogo, mnogo godina, a monstrumi su sve uništili.

Ovako za “Blic” započinje svoju potresnu ispovijest o brutalno ubijenoj porodici Đokić njihova bliska rođaka (ime i prezime poznato redakciji). Kako kaže, mnogo joj je teško, ali želi da se napiše istina o njima jer su zaista bili divni ljudi, porodica.

Foto: Privatna arhiva

“Goran je bio najbolji otac na svijetu, mislim da nijedan otac nije vezan toliko za svoje dijete kao što je on bio… Lidiju su dobili nekoliko godina nakon vjenčanja. Gordana je sedam mjeseci održavala trudnoću na ginekologiji u Nišu, a za sve to vrijeme Goran nije preskočio nijedan dan da je ne obiđe u bolnici i donese sve što treba. Lidija je bila centar njihovog svijeta. Za svaki rođendan, još dok je bila mala, znao je da je iznenadi, dovede klovna u kuću, Deda Mraza za Novu godinu. Bez nje nije htio nigdje da krene, ni na jedan odmor, ni u jedan restoran, ma bilo gdje. Gledao je da joj priušti sve moguće na ovom svijetu iako je ona bila veoma skromna”, priča potresena rođaka i dodaje da se Goranova vezanost za porodicu ogleda i u tome da tri godine nije želio da ode da operiše kuk, jer nije želio da se odvaja od svoje porodice.

“Gorana su svi iz uže familije nagovarali tri godine da operiše kuk, jer bilo mu je sve gore i gore, ali nismo uspjeli u tome. On je i dalje radio i nije želio da se odvaja od svoje porodice. Garantujem životom da nijedan otac nije bio kao on.”

O GORDANI…

Gordana, kako kaže, bila je žena domaćica, koja im je stalno ugađala, spremala omiljena jela.

“Požrtvovana i supruga i majka… Skromna žena koja je gledala da ugosti svakoga i da uvijek sve bude na svome mjestu. Uvijek su ispoštovali svakoga iz familije, kasnili jesu i to smo svi znali, ali uvijek su došli. Nijedan rođendan ili bilo koje slavlje nije prošlo bez njih”, prisjeća se rođaka ove tragično nastrale porodice.

Ona se osvrnula i na zadnji susret sa Đokićima.

“Tada smo se vidjeli na porodičnom slavlju. To je bilo kada su se vratili sa odmora iz Vrnjačke Banje. Goran je bio toliko lijepo raspoložen, šalio se, smijao… Gordana je čak popila čašu vina, a inače nikada nije pila. Obožavala je cvijeće i uvijek mu se radovala, a i drugima ga rado poklanjala. A za Lidiju bih mogla pričati danima, ali je mnogo teško… Naš anđeo…”, priča naša sagovornica.

STIDLJIVA I BRIŽNA

Kako kaže, Lidiji se na licu vidjela čistota i dobrota.

“Puna ljubavi je bila za svakoga, obožavala je životinje, stalno im kupovala hranu i mazila se sa njima. Djecu je posebno voljela, igrala se sa njima i udovoljavala u svemu”, priča njena rođaka koja se osvrnula i na sjetinjstvo ubijene devojke.

“Kao dijete je bila veoma živahna i često je znala da kaže da ne voli kod sebe to što je sada stidljiva, da bi voljela da je zadržala u sebi tu smjelost i opuštenost. A za roditelje je bila i previše vezana, imala je drugarski odnos sa njima. Bili su zaista divna porodica, stvorili svoju oazu mira u kojoj je trebalo da uživaju još mnogo, mnogo godina, a monstrumi su sve uništili”, potresena je rođaka.

Ona dodaje i da se nada da će se pronaći krivci koji su ubili ovu porodicu.

“Ovo nisu zaslužili ni najgori ljudi, a kamoli ovako divna i vrijedna porodica”, dodaje rođaka ove porodice.

Na pitanje da li je familija saznala sa kim se Goran čuo kobnog 26. septembra oko ponoći, kada je navodno poslao poslednju poruku, dodaje da ne zna.

“Mi ne znamo ništa o tome, da smo nešto znali sigurno bi već rekli”, dodaje ona.

“Porodica Đokić ce zauvijek živjeti u našim srcima, uvijek ćemo se sjećati naših ispijenih kafa, razgovora… Miris naše prelijepe Lidije će zauvek kružiti među nama i podsjećati nas koliko su to bili veliki ljudi, mekog srca i čiste duše… Nestala je njihova ljepota ali su nam ostale uspomene i hvala im na svakom izdvojenom minutu koji su proveli sa nama… Čast je bila biti dio njihovog života, nedostajaće mnogo, mnogo”, rekla je potresena rođaka.

Prošle su skoro dvije nedelje otkako je tročlana porodica Đokić iz Aleksinca oteta, a potom brutalno ubijena, a policija još ne zna ko stoji iza ovog nezapamćenog zločina. Prema nezvaničnim informacijama ubistvo je ili počinio, ili je u njemu učestvovao, neko ko odlično poznaje Aleksinac i okolna mjesta jer su tela, ali i automobil ove porodice spaljeni i sakriveni na jako nepristupačnom terenu koji nije mogao biti poznat nikome drugom sem mještanima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!