Sedmoro mališana ostalo bez očeva: Adil i Radovan stradali dok su spremali drva za ogrijev

Rizvanović je, prema saznanjima “Blica”, stradao u šumi nedaleko od svoje kuće. “Pretpostavlja se da je palio traktor na gurku, a pošto je bilo klizavo, traktor se prevrnuo”, kaže rođak nastradalog Rizvanovića. Ristović je poginuo prilikom izvlačenja drva iz šume. Prema prvim informacijama iz istrage, njega je udarilo drvo vezano za traktor. “Da nesreća bude veća, on je otac troje mališana koji su bili sa njim u šumi”, kaže sagovornik “Blica”

U dva dana dvije slične tragedije potresle su Raški okrug. Prekjuče je u u Ribarićima kod Tutuna stradao Adil Rizvanović (56) dok je spremao drva za ogrijev, dok je juče u novopazarskom naselju Lukare poginuo Radovan Ristović (36), prilikom izvlačenja drva iz šume, piše “Blic”.

Rizvanović je, prema saznanjima “Blica”, stradao u šumi nedaleko od svoje kuće, koja se nalazi u blizini manastira Crna reka.

„Ne zna se kako je nastradao. Pretpostavlja se da je palio traktor na gurku, a pošto je bilo klizavo, traktor se prevrnuo”, kaže rođak nastradalog Rizvanovića.

Kako dodaje, u Adilovoj blizini u tom trenutku nije bilo nikoga, a kada su ga pronašli, još je bio živ.

„Kada su ga našli, uspio je samo da izgovori: „Ja sam polomljen“. Nakon toga je pao u komu, a na putu do bolnice je izdahnuo. Danas je sahranjen. Iza njega je ostalo četvoro djece”, priča sagovornik “Blica”.

Samo dan kasnije, odnosno jutros, u novopazarskom naselju Lukare nastradao je Radovan Ristović (36) prilikom izvlačenja drva iz šume. Prema prvim informacijama iz istrage, njega je udarilo drvo vezano za traktor.

„Preminuo je na licu mjesta. Da nesreća bude veća, on je otac troje mališana koji su bili sa njim u šumi. Tu je bio i njegov prijatelj koji je zvao Hitnu pomoć, ali bilo je kasno. Djeca su vrištala kada su videla da im je otac nastradao“, prepričava užasne scene sagovornik portala “Blica”.

Mještani sela Lukare, koje se nalazi desetak kilometara od Novog Pazara, imaju samo riječi hvale za nastradalog čovjeka.

„Važio je za poštenog i više nego vrijednog čovjeka. Sve nas je ovo pogodilo mnogo, šteta što je ugašen jedan mlad život“, kazali mještani sela Lukare.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

Idi na VRH

error: Content is protected !!