Policija traga za Ilirom Đokajem: Prijavljivan zbog nasilja u porodici, ODT procijenilo da nije bilo krivičnog djela

Protiv njega su službenici Uprave policije u prethodnom periodu podnijeli i krivične prijave. Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga on je procesuiran 2017. godine, dok je 2019. godine podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje

Policija traga za Ilirom Đokajem (28) koji je osumnjičen za ubistvo nevjenčane supruge Šejle Bakje (19) i ranjavanje njenog oca Šabana (42).

Šejla Bakija ubijena je hicima iz vatrenog oružja, dok je njen otac Šaban, teško ranjen u pucnjavi na Karabuškom polju u Tuzima, 30. septembra.

“Za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija sumnjiči se I.Đ. Službenici Uprave policije preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaženja počinioca ovoga djela”, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je Đokaj, od ranije poznat policiji, prenose “Vijesti”.

“Te da su policijski službenici u odnosu na njega preduzimali službene mjere i radnje i protiv njega je 26. avgusta 2021. godine podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici. Prijavu je podnijela njegova bivša nevjenčana supruga Š.B. u kojoj je navela da joj je ovo lice upućivalo prijetnje napadom. Odmah po zaprimljenoj prijavi u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica na okolnosti događaja prikupljena su obavještenja od ova dva lica. Sa navodima prijave i sadržajem izjava upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela”, piše se u saopštenju.

Dodaje se i da je Đokaj lišen slobode zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u porodici, te da je 27. avgusta priveden nadležnom sudiji za prekršaje na dalje postupanje.

“Osim toga, protiv njega su službenici Uprave policije u prethodnom periodu podnijeli i krivične prijave. Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga on je procesuiran 2017. godine, dok je 2019. godine podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje. Takođe ističemo da je značajno interesovanje u odnosu na događaj od 30. septembra iskazao predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj sa kojim službenici Uprave policije ostvaruju kontinuiranu komunikaciju i saradnju”, piše u saopštenju.

Foto: Facebook: Moje šeher Tuzi

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!