Srbin stradao u Austriji: Čistio snijeg sa krova, pao i ostao zarobljen ispod smetova

Srbina i kolege je na krovu zahvatila velika masa snijega, usljed čega su pali sa visine od šest metara i bili potpuno zakopani ispod snijega

Foto: Printscreen/Daily Mail

Obilne sniježne padavine u Austriji odnose sve više ljudskih života, a među njima je sada i jedan državljanin Srbije, piše “Blic”.

Srbina, starog 47 godina, ubila je velika masa snijega kada je, zajedno sa trojicom kolega, stajao na krovu jedne kuće u mestu Falstenau, na teritoriji austrijske pokrajine Salcburg.

Neprestane sniježne padavine nagomilale su snijeg na krovovima kuća, a teret sniježne mase prijeti da ošteti krovove, zbog čega se u pogođenim mjestima sprovodi čišćenje snijega.

Srbina i kolege je na krovu zahvatila velika masa snijega, usljed čega su pali sa visine od šest metara i bili potpuno zakopani ispod snijega.

Kada su vidjeli šta se dogodilo, prolaznici i susjedi odmah su počeli da kopaju po snijegu kako bi izbavili radnike u nevolji.

Crveni krst je helikopterom došao na mjesto nesreće, uz hitnu pomoć i tim za krizne situacije, a i 20 vatrogasaca.

Muškarac iz Srbije preminuo je na licu mjesta, dvojica njegovih kolega iz Sirije (26 i 28 godina) zadobili su lakše povrede i prebačeni u bolnicu u Salcburgu, a četvrti radnik, Njemac (38), pročao je bez povreda.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!