Rajzing Rajnke: Krivokapić, Bečić i Abazović da ostvare obećanja, Đukanović i opozicija da rade u interesu javnosti

“Pozivamo Vladu, premijera, gospodina Bečića i Abazovića da ostvare obećanja data prije godinu, da će Crna Gora ostati na evroatlantskom kursu, da održe te ključne elemente crnogorske inostrane politike, koji su bitni kako bi se ubrzao proces pristupanja EU. Apelujemo na predsjednika Đukanovića, DPS i opoziciju da sarađuju i rade u interesu javnosti”, poručila je Rajzing Rajnke

Posljednja dešavanja u Crnoj Gori brinu zapadne partnere, poručila je američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke, prenijela je Televizija Crne Gore (TVCG).

Nakon svih septembarskih dešavanja koja su crnogorsko društvo dodatno podijelila, američka ambasadorka Rajzing Rajnke poziva političke aktere na smirivanje tenzija.

“Pozivamo Vladu, premijera, gospodina Bečića i Abazovića da ostvare obećanja data prije godinu, da će Crna Gora ostati na evroatlantskom kursu, da održe te ključne elemente crnogorske inostrane politike, koji su bitni kako bi se ubrzao proces pristupanja EU. Apelujemo na predsjednika Đukanovića, DPS i opoziciju da sarađuju i rade u interesu javnosti”, poručila je Rajzing Rajnke.

Interes javnosti je bolja i sigurnija budućnost, poručuje Rajzing Rajnke. Zajednički jezik i konstruktivna rješenja umjesto retorike koja dijeli ljude.

“Želim da ukažem da je evropska budućnost ono što ste svi izabrali kao pravi put Crne Gore. To je ono oko čega se svi slažete. Fokusirajte se na identifikaciju onih oblasti gdje se može ostvariti napredak. Izbjegnite podjele, podizanje tenzija koje bi dale plodno tle za maligne uticaje, i to je smjer u kojem treba ići”, poručila je američka ambasadorka.

Podsjeća koji je put za razvoj države.

“Fokusirajte se na privredu, obrazovanje, stavljanje pandemije pod kontrolu, a ne na politička pitanja, koja dijele društvo poput popisa, na koji se cinično pozivaju oni koji se nadaju da će to dodatno da podijeli društvo”, poručila je, prenosi rtcg.me.

Dugoročan napredak Crne Gore zavisi od građana, poručila je američka ambasadorka sa konferencije Digitalnog forenzičkog centra, na kojoj je saopšteno da se mora zaustaviti uticaj stranih aktera koji, kako je ocijenjeno, podrivaju demokratiju u Crnoj Gori.

Foto: Džudi Rajzing Rajnke (Printscreen/RTCG)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!