Demokrate URI: Sa Vučićem dogovarate Tužilački savjet i tužilačke zakone, referisali ste mu o stanju na Cetinju

Jer za šta je konkretno ekspert čovjek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbjednosti, a vodi isti još predstavljajući da svako ko progovori o načinu na koji ga vodi jeste izdajnik i antievropejac? Isti diskurs kao razbijeni DPS

Demokrate ni za milimetar ne odstupaju od svog poznatog političkog kursa: beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, nikad sa DPS-om, evropske integracije bez alternative i evroatlantski kurs Crne Gore, saopštili su iz te partije.

Reagujući na saopštenje URE, oni su kazali da, dok je Abazović u Vladi, Vlada nije ekspertska.

Njihovo reagovanje prenosimo integralno

Iako je to jasno rečeno u prethodnom odgovoru na kiselkasto saopštenje GP URA, evo da ponovimo, ali isključivo zbog građana Crne Gore koji su već duže vrijeme zasuti spinovima.

Potpis Alekse Bečića je beskompromisno na Sporazumu čiji je on autor, a koji ste vi i tada jedva potpisali, da bi sad pokušali lažno da se predstavite zaštitnicima Bečićevog Sporazuma. Demokrate ni za milimetar ne odstupaju od svog poznatog političkog kursa: beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, nikad sa DPS-om, evropske integracije bez alternative i evroatlantski kurs Crne Gore.

Ali odlično vi to znate, jer kad ste sa DF-om pisali tužilačke zakone suprotno evropskim standardima, mi smo vas vraćali na evropski put. Kad ste dogovarali antievropski tužilački savjet, mi smo vas vraćali na evropski put. Kad ste ignorisali poruke Vebera i Evropske komisije, mi smo vas vraćali na evropski put.

Uostalom, zamislite “evopsku” partiju koja na stranačkim organima odlučuje o vjerskim obredima?! Evropski nema šta! Isto kao i DPS koji je na organima partije donosio odluke o osnivanju crkava. Razlika je samo u tome što oni imaju hrabrosti da istu priču pričaju i na lokalu i na državnom nivou, dok ste vi na lokalu za jedno, a na državnom nominalno za nešto drugo.

Ajmo dalje. Dok je Abazović u Vladi, Vlada nije ekspertska. Jer za šta je konkretno ekspert čovjek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbjednosti, a vodi isti još predstavljajući da svako ko progovori o načinu na koji ga vodi jeste izdajnik i antievropejac? Isti diskurs kao razbijeni DPS.

O kakvoj ekspertizi mi tu uopšte govorimo? Ekspertizi za političko ucjenjivanje, ili ekspertizi za odbijanje naređenja premijera i opstrukcije sprovođenja Ustava i zakona države Crne Gore što je zemlju moglo koštati užasne cijene!?

A sad da vam kažemo direktno: Bečićev potpis je na Sporazumu, ali je vaš u fioci Aleksandra Vučića, sa kojim dogovarate tužilački savjet i tužilačke zakone, i kojem ste referisali o stanju na Cetinju. Dok smo mi satanizovani od beogradskih tabloida, vi ste bili (i ostali) zvijezde istih Vučićevih medija.

Dok smo mi čvrsto stajali uz Ustav i zakone ove države da se ustoličenje mitropolita obavi na Cetinju, vi ste učinili sve da se to ne desi i da na taj način Veselin Veljović preuzme kontrolu nad situacijom, nakon čega bi zemlja bila u haosu! Sve ste spremili da DPS pobijedi na Cetinju, a vaši postupci su dokaz da imate dogovor s njima i da samo tražite opravdanje da ga ozvaničite. Evo vam prilike: rušite Vladu!

Nego, sad malo konkretnije. Odgovorite javnosti Crne Gore na sledeća pitanja, ako smijete:

Zašto je Zoran Lazović dobio status štićene ličnosti i koliko ga pripadnika Uprave policije obezbjeđuje i ko su ti službenici?

Ko drži Hotel Podgoricu i zašto tamo pripadnici Uprave policije nijesu mogli da ugase muziku za vrijeme kovid mjera?

Gdje su raspoređeni pripravnici tzv. Specijalnog policijskog odjeljenja (SBPOK) koji su bili u Lazovićevom timu?

Gdje trenutno radi sin Zoran Lazovića koji se gledao sa Veljkom Belivukom u Crnoj Gori?

Da li je Ljubo Milović još uvijek službenik policije ili MUP-a?

Gdje radi Marko Lazović? Da li je tačno da je on zadužen za “zaštitu” lica koja su dobila status svjedoka saradnika?

Gdje je raspoređen Zoran Tomčić? Čime je kum Zorana Lazovića zavrijedio toliko vaše povjerenje da ste ga postavili na poziciju savjetnika direktora Uprave policije?

Gdje je raspoređen Dejan Ostojić? Da li su ga na tu poziciju kvalifikovali batinjanje i kažnjavanje učesnika litija?

Gdje su raspoređeni Tiho Goranović, Darko Mađarić, Milovan Pavićević, Miloš Vučinić, Jovica Rečević, Veselin Magovčević, Drago Spičanović?

Koje ste kriterijume imali prilikom biranja ljudi kojima najviše vjerujete? Profesionalnost, dosljednost, uzornost i moralne kriterijume nijeste, pa nam objasnite koje kriterijume jeste.

Gdje vam je Simijanović, vaš aktivista iz Bara, kog ste predstavljali kao američkog zvaničnika?

Koji vam je beogradski tabloid omiljeni i čime ste zavrijedili tu promociju?

Kad odgovorite na ova pitanja, biće jasno i vaše djelovanje u sektoru bezbjednosti. A radi pune informacije, dužni ste da obrazložite javnosti zašto ste izmišljali terorističke napade i potencijalno ubistvo patrijarha? Je li cilj bio da se mitropolit Joanikije povuče, a vi se oslobodite odgovornosti?

Neka javnost zna i da ste sa DF-om dogovarali partijske kandidate kako biste istrgovali sa nezavisnim institucijama. Mislili ste da će vam to proći?

Kad odgovorite na ovo, a nećete, to unaprijed znamo, ima toga još. Samo polako.

E, tu je vaš problem, što vam spinovi i laži ne prolaze, što nema medija koji može da umije vaše spletke i nedjela!

Foto: Demokrate

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!