Krivokapić bi da smijeni Sekulovića i Brđanina, Abazović ih ne da

Postoje i spekulacije da će URA otkazati povjerenje Vladi ako bude tražio smjenu Brđanina i Sekulovića. Predlog za razrješenje ministra premijer šalje Skupštini, dok se direktor UP postavlja i razrješava na predlog ministra unutrašnjih poslova

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić najavio je pokretanje procedure smjene ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina, saznaju “Vijesti” iz više izvora iz diplomatskih krugova i iz Vlade.

Više diplomatskih izvora je kazalo “Vijestima” da iz više ambasada razgovaraju sa Krivokapićem kako bi ga ubijedili da od toga odustane.

Postoje i spekulacije da će URA otkazati povjerenje Vladi ako bude tražio smjenu Brđanina i Sekulovića.

Predlog za razrješenje ministra premijer šalje Skupštini, dok se direktor UP postavlja i razrješava na predlog ministra unutrašnjih poslova.

Na Twitteru MUP-a je u 16:32 postavljena fotografija na kojoj su čelnici bezbjednosnog sektora, među kojima su potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, Sekulović i Brđanin sa porukom “snažan i uspješan tim”.

Potom se na Twitteru oglasio i Abazović gdje je čestitao Ministarstvu unutrašnjih poslova i menadžmentu Uprave policije na rezultatima “u složenim akcijama u cilju očuvanja mira i ustavnih prava građana”.

“Nastavljamo timski. Idemo dalje, čeka nas još mnogo posla. Branimo nacionalne interese Crne Gore”, napisao je Abazović na Twitteru.

Abazovic je juče u jednom neformalnom razgovoru sa novinarima rekao „Necu ih dati“, u kontekstu razgovora o mogućim smjenama ministra i policijskog rukovodstva.

Foto: Twitter (Dritan Abazović)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!