Kuomo: U Njujorku vakcinisano 70 odsto stanovništva, možemo da se vratimo životu koji smo znali

Kuomo, čija je država prošle godine bila epicentar epidemije korona virusa u SAD, rekao je da pojedinci i preduzeća i dalje mogu da odluče da usvoje neke mjere predostrožnosti

Američka savezna država ukinuće posljednja ograničenja uvedena radi sprečavanja širenja korona virusa, nakon što je vakcinisano više od 70 odsto odraslih stanovnika, najavio je guverner Njujorka Endrju Kuomo.

“Ovo je važna prekretnica, a trudićemo se da učinimo više”, rekao je Kuomo i dodao da će država nastaviti da ohrabruje ljude da se vakcinišu, prenosi Rojters.

Prema njegovim riječima, ograničenja u komercijalnim i društvenim objektima biće odmah ukinuta, a u javnom prevozu i zdravstvu ona će biti ublažena.prenosi rtcg.me.

Kuomo, čija je država prošle godine bila epicentar epidemije korona virusa u SAD, rekao je da pojedinci i preduzeća i dalje mogu da odluče da usvoje neke mjere predostrožnosti.

“Vakcinisali smo 70 odsto stanovništva. To je bilo nacionalni zadatak koji smo ostvarili prije planiranog roka. To znači da možemo da se vratimo životu koji smo znali”, rekao je Kuomo.

Foto: Printscreen (Dron Snap)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!