Čovjek kojeg je progutao kit, pa ga ispljunuo: “Bio je totalni mrak“ (VIDEO)

Pakard je rekao da tokom izranjanja kita nije osjetio nikakvu promjenu u pritisku, ali da isprva nije ni znao gdje se nalazi. „Mislio sam da je možda morski pas, ali kako nisam osjetio zube i kada sam uočio da je prostor veći, shvatio sam da sam u kitu“, pojasnio je. Ronilac je rekao da mu se kit „prišunjao“ s leđa i da je osjetio kako mu se približava. “Sekundu kasnije bio sam u njemu“, dodao je Pakard

Majkl Pakard, 56-godišnji ronilac i lovac na jastoge iz američkog grada Velflita u saveznoj državi Masačusets, kojeg je u petak tokom jednog zarona progutao pa zatim ispljunuo grbavi kit, u nedjelju je na internet forumu Redit odgovarao na raznorazna pitanja o tom susretu.

Jednog korisnika zanimala je tekstura kitovog jezika.

„Bio sam u ronilačkom odijelu pa ne mogu da kažem, ali usta kita puna su vode“, rekao je 56-godišnjak.

Kako kaže, u ustima kita proveo je 30 do 40 sekundi. Bio je gotovo siguran da će umrijeti. „Izašao“ je tek kada ga je kit izbacio pomjeranjem glave i jezika, ali da nije siguran. Upitan je i da li je bilo šta vidio.

„Ništa. Bio je totalni mrak“, rekao je 56-godišnjak i dodao da je mogao da se utopi da nije na vrijeme pronašao svoj regulator za ronjenje.

„U jednom trenutku sam ostao bez regulatora, ali brzo sam ga pronašao“, pojasnio je.

KIT SE PRIŠUNJAO SA LEĐA

Pakard je rekao da tokom izranjanja kita nije osjetio nikakvu promjenu u pritisku, ali da isprva nije ni znao gdje se nalazi.

„Mislio sam da je možda morski pas, ali kako nisam osjetio zube i kada sam uočio da je prostor veći, shvatio sam da sam u kitu“, pojasnio je, prenosi portal nova.rs.

Ronilac je rekao da mu se kit „prišunjao“ s leđa i da je osjetio kako mu se približava.

„Sekundu kasnije bio sam u njemu“, dodao je.

Vjeruje da ga je kit slučajno progutao dok je tražio planktonske rakove. Srećom, kit nakon što ga je progutao nije otplivao daleko već da ga je ispljunuo blizu njegovog broda.

„BIO SAM SENZACIJA U BOLNICI“

Pakard kaže da je u bolnici u koju je primljen bio prava senzacija.

„Nakon što sam im rekao da sam zapeo u ustima kita, sve sestre i doktori su došli da me vide i da me pitaju o detaljima. Jedna sestra je došla sa notesom i tražila me da joj kažem brojeve za loto“, dodao je.

U neobičnom susretu sa kitom dobio je manje povrede.

„Boravak u ustima bio je neopisiv. Usta su mu puna vode. Osjetio sam kako se stežu mišići usta. Skoro uopšte nisam mogao da se pomjeram. Osjetio sam kako pokušava da me ispljune. Jako čudan osjećaj. Ne mogu ga ni sa čim uporediti“, rekao je i dodao da kit nije pretrpio nikakve povrede.

NE PLANIRA DA MIJENJA POSAO

Pakard je tokom odgovaranja na pitanja rekao da je neposredno prije nego što se sve oko njega smračilo pomislio na svoju suprugu i djecu, ali i da ne planira da napusti svoj posao lovca na jastoge.

„Naporan je to i usko specijalizovan posao. Lov pomoću zamki prosječnoj osobi je znatno lakši. Korektno sam plaćen, ali obim posla zavisi od sezone“, dodao je.

Jedno od pitanja je bilo da li je u ustima kita pronašao kojeg jastoga.

„Nažalost, nisam“, rekao je Pakard.

Jedan korisnik ga je pitao da li je kitu nadjenuo ime i da li zbog incidenta sam nosi neki novi nadimak.

„Kitu još nisam dao ime, a mene mnogo ljudi sada zove ‘Jona’, što je dosta očigledno“, našalio se Pakard.

Jona je bio starozavjetni prorok, jedan od dvanaestorice malih proroka. Prema legendi, Jona je pozvan da propovijeda u asirskoj prijestonici Ninivi, smrtnom neprijatelju Izraela. Bježeći od zadatka ukrcao se na brod, ali su ga mornari bacili u more, gdje ga je zbog neposlušnosti Bogu progutala riba. Jona je u utrobi ribe proveo tri dana. Nakon što se pokajao, riba ga je izbacila. Jona je potom otišao u Ninivu i preobratio je.

Foto: Majkl Pakard (YouTube/Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!