UN zabrinute zbog rastućih tenzija i retorike podjela uoči ustoličenja mitropolita

“Pozivamo sve, a posebno one na pozicijama autoreiteta i uticaja, da svojim primjerom daju direktan doprinos smirivanju tenzija i izgradnji povjerenja. Kao država članica UN, Crna Gora je pokazala snažnu privrženost inkluziji, poštovanju različitih mišljenja i zaštiti ljudskih prava svih. Ovo je trenutak da se svi prisjetimo važnosti prihvatanja različitosti i uzajamnog poštovanja u duhu ovih zajedničkih vrijednosti”, rekao je Lundberg

Ujedinjene nacije (UN) u Crnoj Gori zabrinute su zbog rastućih tenzija i retorike podjela uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u nedjelju na Cetinju.

To je saopštio rezidentni koordinator UN Piter Lundberg u ime tima UN u Crnoj Gori.

“Pozivamo sve, a posebno one na pozicijama autoreiteta i uticaja, da svojim primjerom daju direktan doprinos smirivanju tenzija i izgradnji povjerenja. Kao država članica UN, Crna Gora je pokazala snažnu privrženost inkluziji, poštovanju različitih mišljenja i zaštiti ljudskih prava svih. Ovo je trenutak da se svi prisjetimo važnosti prihvatanja različitosti i uzajamnog poštovanja u duhu ovih zajedničkih vrijednosti”, rekao je Lundberg.

Piter Lundberg (Foto: UN Montenegro)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!