Radunović: Mediji prave nepostojeću atmosferu

“Ovdje decenijama žive i borave popovi SPC. Ja se sa njima srijećem, pričamo. Mi smo prijatelji, nikada nije bilo ničega. Da je neko htio da nanese zlo, mogao je imati svaki dan priliku. To su gluposti koje mediji prave, atmosferu koja jednostavno ne postoji. Problem je samo da se pokaže dobra volja, kad kažu braćo da kažu na koga misle. Da kažu Crnogorci vi sta naša braća, kao što su oni naša”, istakao je Radunović

Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije imaju istorijsku šansu da izađu i kažu, dođite braćo Crnogorci, vi postojite, ovo je vaše, dođite s nama da služite, rekao je pjevač grupe “Perper” Nikola Radunović.

Radunović cijeli život korača cetinjskim ulicama. O Cetinju, ali i Crnoj Gori pjevao je mnogo i želi da preksjutra svi budu svjesni toga da su braća, prenosi rtcg.me.

“Ovdje decenijama žive i borave popovi SPC. Ja se sa njima srijećem, pričamo. Mi smo prijatelji, nikada nije bilo ničega. Da je neko htio da nanese zlo, mogao je imati svaki dan priliku. To su gluposti koje mediji prave, atmosferu koja jednostavno ne postoji. Problem je samo da se pokaže dobra volja, kad kažu braćo da kažu na koga misle. Da kažu Crnogorci vi sta naša braća, kao što su oni naša”, istakao je Radunović.

A Crnogorci sa Cetinja će sigurno u nedjelju biti na trgu kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog, kako kaže, negiranja crnogorske nacije. Oni postoje i ovoga puta lijepo će dočekati one koji misle drugačije.

“Mitropolit Joanikije će naravno tu boraviti, kao što je boravio jako dugo, ja ga srijećem, svi ga Cetinjani srijeću i on će boraviti tu sigurno dugi niz godina. Želim mu dugo zdravlje i dugo stolovanje. Imaju sad istorijsku šansu i on i patrijarh da izađu i kažu: ‘Dođite braćo Crnogorci, vi postojite, ovo je vaše, dođite s nama da služite’. Ja samo zamišljam Isusa Hrista po onome što znam o njemu, taj čovjek sigurno ne bi uradio ništa što bi izazivalo nemire, nego bi pomirio ljude”, zaključio je Radunović.

Foto: Nikola Radunović (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!