Poznati dobitnici Povelje Fakulteta za crnogorski jezik i književnost

Povelja će dobitnicima biti uručena na svečanom otvaranju ovogodišnjih Cetinjskih filoloških dana 1. septembra u 20 sati

Fakultet za crnogorski jezik i književnost – Cetinje prije četiri godine ustanovio je Povelju za poseban doprinos montenegristici.

Ovogodišnji dobitnici Povelje su akademik Hasnija Muratagić-Tuna (http://www.fcjk.me/nastavni-kadar), prof. dr Sofija Kalezić (http://www.fcjk.me/nastavni-kadar) i akademik Mark L. Grinberg (http://mlg.ku.edu/), saopštio je Portalu Analitika, predśednik komisije za dodjelu Povelje FCJK, mr Novica Vujović.

Povelja će dobitnicima biti uručena na svečanom otvaranju ovogodišnjih Cetinjskih filoloških dana 1. septembra u 20 sati.

“Ova je povelja ustanovljena kao čin vrednovanja postignuća u domaćoj i inostranoj naučnoj produkciji. FCJK nastoji da isticanjem takvih primjera u montenegristici i slavistici podstakne rad mladih istraživača u pravcu što adekvatnijega povezivanja tradicionalnoga i savremenog u nauci, a sve na korist crnogorske nauke i kulture”, rekao je Vujović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!