Stravičan zločin u Austriji: Bosanku bivši suprug nasmrt pretukao metalnom šipkom zbog prodaje stana

Nestanak žene prijavljen je u srijedu, pošto su članovi njene porodice pozvali policiju te im kazali da se sastala sa bivšim suprugom s kojim se razvela prije dvije godine.

Austrijska policija istražuje stravični zločin nakon što je jučer u poslijepodnevnim satima prolaznik u pokrajini Salzburg pronašao tijelo žene. Radi se 44-godišnjoj Bosanki koja živi u Austriji, a zbog sumnje da je počinio ubistvo policija traga za njenim 47-godišnjim bivšim suprugom, koji je također porijeklom iz BiH, prenosi austrijski portal Salzburg24.at.

Nestanak žene prijavljen je u srijedu, pošto su članovi njene porodice pozvali policiju te im kazali da se sastala sa bivšim suprugom s kojim se razvela prije dvije godine.

Odmah poslije toga pokrenuta je potraga, i to na dva mjesta u Untersbergu kod Gredinga i Lungauer Ridingtalu. Ta dva mjesta udaljena su oko 100 kilometara jedno od drugog, ali su mobiteli nekadašnjih supružnika prije nestanka bili locirani u tim krajevima.

U Ridingtalu policija je otkrila BMW X3 Bosanca, napušten na jednom imanju ispred šume.

Forenzičari i kriminalistički tehničari su na mjestu zločina utvrdili da je nesretna žena usmrćena najvjerovatnije željeznom šipkom koja je nađena pored automobila.

U vozilu su pronađeni tragovi krvi. Zbog toga je automobil dovezen u Salzburg, gdje će biti podvrgnut forenzičkoj istrazi kako bi se osigurali svi tragovi.

Ženin mobitel bio je isključen, te se pretpostavlja da ga je ugasio ubica.

Prema izjavama članova porodice nesretne žene motiv za ubistvao bi mogao biti problem oko prodaje zajedničkog stana.

Izvor: Avaz

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!