Ulcinj: Usmrtio Fatmira Hazirija skuterom na Velikoj plaži, pa pobjegao

Hazirija je kako odlazi u vodu posljednji put vidjela njegova supruga sa kojom je bio na plaži. Njegovo beživotno tijelo na obalu su oko 17.10 h izvukli prisutni kupači i Ulcinjanin N. R, koji je u to vrijeme tuda prolazio skuterom sa maloljetnim sinom

Ulcinjska policija intenzivno traga za nepoznatim počiniocem koji je u subotu na Velikoj plaži skuterom ili nekim drugim plovnim vozilom usmrtio austrijskog državljanina Fatmira Hazirija (57) a potom pobjegao sa lica mjesta, saznaju “Vijesti”.

Istražitelji su, prema saznanjima “Vijesti”, do sada privremeno oduzeli bar pet skutera, koji će biti predmet vještačenja.

Od nekih vlasnika tih plovila izuzeti su i telefoni čiji će se sadržaj takođe vještačiti, saopštio je izvor “Vijesti”.

Prema istim saznanjima, inspektori Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj podnijeli su osnovnom tužiocu kriviču prijavu protiv N. N. lica zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Nepoznati počinilac sumnjiči se da se nije pridržavao saobraćajnih propisa i da je plovnim objektom prišao blizu bova, gdje se nalazio Haziri.

Obdukacija je pokazala da je smrt nastupila nasilno od zadobijenih povreda opasnih po život – prelom vrata i rebra.

Nesreća se dogodila oko 17.00 časova na kupalištu Tropikana.

Pola sata ranije, Hazirija je kako odlazi u vodu posljednji put vidjela njegova supruga sa kojom je bio na plaži.

Njegovo beživotno tijelo na obalu su oko 17.10 h izvukli prisutni kupači i Ulcinjanin N. R, koji je u to vrijeme tuda prolazio skuterom sa maloljetnim sinom.

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć, ali su doktori, nakon bezuspješne reanimacije, mogli samo da konstatuju smrt.

Prema nezvaničnim saznanjima, inspektori su do sada priveli na saslušanje nekoliko osoba, ali su ih u nedostatku dokaza brzo pustili budući da su prošli i poligrafsko ispitivanje.

Nesreća podsjeća na tragediju koja se dogodila 2018, kada su poginuli slovenački državljani Zejnepe Izahiri (35) i njen desetogodišnji sin Y. I. a teže tjelesne povrede zadobili Izahirina kćerka J. I. (16) i njen suprug Petrit Izahiri (39).

Prije dvije godine, Pljevljak Srđan Danilović je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog pomorskog udesa takođe na Velikoj plaži u Ulcinju.

Daniloviću se teretio da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Prema optužnici, on je 24. jula 2018, u 13.45 časova na oko 500 metara od obale, upravljajući skuterom marke “sea doo” koji je vukao takozvanu “bananu” sa Slovencima, u jednom momentu izgubio kontrolu nad plovilom, što je dovelo do sudara sa brodićem “Suka 2”, vlasnika Ulcinjanina A. S. koji je prevozio turiste od Male do Velike plaže.

U optužnici se navodilo i da je okrivljeni skuterom upravljao suprotno pravilniku i da se nije kretao sigurnosnom brzinom da bi mogao preduzeti pravilnu i efikasnu radnju koja bi spriječila sudar.

Od kraja jula, za samo tri sedmice, na Velikoj plaži živote je izgubilo pet osoba.

Posljednja žrtva nepredvidivih strujanja i talasa je Rožajac S. N. (22). koji se utopio u srijedu 18. avgusta na Velikoj plaži.

Foto: Ilistracija (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!