Sinod Srpske pravoslavne crkve smijenio rektora Cetinjske bogoslovije, Gojka Perovića

Kako piše u odluci koju je potpisao predsjednik Svetog arhijerejskog sinoda SPC i patrijarh srpski Porfirije, Perović će biti stavljen na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) smijenio je rektora Cetinjske bogoslovije, Gojka Perovića, sa te dužnosti.

Kako piše u odluci koju je potpisao predsjednik Svetog arhijerejskog sinoda SPC i patrijarh srpski Porfirije, Perović će biti stavljen na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju.

U toj odluci se dodaje da će Perović dužnost rektora obavljati do 31. avgusta ove godine.

“S obzirom na trenutno stanje u Bogosloviji Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju, kao i određene negativne postupke njene uprave na koje je u svom izvještaju ukazao njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, član Svetog arhijerejskog sinoda za vođenje prosvjetnih poslova, poslije posjete učinjenoj ovoj školi (22. aprila) te shodno saglasnosti postignutoj u jednoj od ranijih sjednica Svetog arhijerejskog sinoda, a na osnovu člana 231 ustava SPC protojereja-stavrofora Gojka Perovića, rektora Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju sa 31. avgustom ove godine razriješiti svih dužnosti u ovoj školi i staviti ga na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju. Ovu našu prezidijalnu odluku prikazati u narednoj sjednici Svetog arhijerejskog sinoda”, piše u odluci koju je potpisao patrijarh Porfirije.

Foto: Gojko Perović (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!