Podgorica: Policija oduzela transparent podrške Cetinju i privela šest osoba

Oni su, nakon davanja izjave u Centru bezbjednosti pušteni, ali im policija nije vratila transparent

U Podgorici je oko 19:30 privedeno šest osoba, među kojima i jedna žena, nakon što su postavili transparent podrške Cetinju.

Kako je ranije objavila Antena M, nedugo nakon postavljanja transparenta podrške Cetinju pojavilo se više jedinica policije, pojedini i u civilu, i nakon legitimisanja privela okupljene.

TRANSPARENT NIJE VRAĆEN

Oni su, nakon davanja izjave u Centru bezbjednosti pušteni, ali im policija nije vratila transparent, potvrdili su za Antenu M.

Ženska osoba koja je privedena objasnila je za taj portal da pojedini među privedenima čak i nisu fizički postavili transparente, ali su bili u blizini podvožnjaka odnosno Krstvog grafita, da se ne bi ponovio scenario paljenja.

OGORČENI, OSJEĆAMO SE KAO STRANCI U SVOJOJ ZEMLJI

Međutim, kako su kazali tom portalu, “izgleda da je jedini i najveći grijeh što smo patriote!”

“Ne vidimo da na transparentu ima nečeg uvredljivog ili spornog da bi nas privodili, dakle problem je samo u ljubavi prema zemlji.”

Ispričala je da joj je policija prilikom privođenja obećala da može da zadrži transparent, te ga je uz pomoć ostalih, skinula i čuvala, ali joj je pri dolasku u CB oduzet.

Dodala je da se osjeća loše te da je pod stresom, “jer ne razumije šta su ona i njeni istomišljenici uradili pogrešno da bi se s njima tako postupalo”.

Tokom saslušanja, su, kako su kazali Anteni M, upitani, između ostalog, i da li su članovi neke partije ili grupa, na šta su privedeni konstatovali da im je samo Crna Gora partija.

Grupa koja je postavljala transparent kazala je za Antenu M da su ogorčeni, jer se osjećaju potpuno obespravljeno i otuđeno u sopstvenoj zemlji.

DVOSTRUKI ARŠINI?

“I nadležnim organima zatražili smo informacije o ovom događaju i pitali da li je i grupa koja je pomenuti transparent ranije danas zapalila takođe lišena slobode.

Grupa privedenih je inspektorima postavila isto pitanje tokom saslušanja, na šta im je rečeno da “su tu da daju izjavu, a ne da ispituju”.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci paljenja transparenta, na kojem je i grb Crne Gore. Kako su huligani došli do tog transparenta, ako ga je uklonila Komunalna policija (naši izvori iz lokalne samouprave kažu da nemaju informaciju o tome), koja jedina ima pravo da to uradi ili policijski inspektori u civilu (kako tvrde neki očevici), kojima to pravo ne pripada, očekujemo da brzo bude razjašnjeno”, piše Antena M.

Foto: Antena M

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!