Krivokapićev kabinet: Opasno je da predsjednika CG savjetuje čovjek koji poziva na pružanje otpora državi

“To je predvorje haosa u koji, očito, savjetnik Đukanovića želi da nas uvuče, nakon što se konačno u zemlji zavodi red i odgovornost. Građani Crne Gore sada imaju priliku da vide koliko je poraženom prethodnom režimu stalo do mira i napretka u Crnoj Gori. Nakon što su nas zadužili u rekordnim iznosima, sada bi da ugroze i građanski mir”, piše u saopštenju

Kabinet predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića saopštio je da je “veoma opasno za državu i njenu stabilnost da predsjednika Crne Gore savjetuje, i to u okviru bezbjednosti, čovjek koji lično poziva na neposlušnost i pružanje otpora državi, zbog stava Vlade da poštuje prava građana u slobodnom upravažavaju vjerskih obreda”.

“To je predvorje haosa u koji, očito, savjetnik Đukanovića želi da nas uvuče, nakon što se konačno u zemlji zavodi red i odgovornost. Građani Crne Gore sada imaju priliku da vide koliko je poraženom prethodnom režimu stalo do mira i napretka u Crnoj Gori. Nakon što su nas zadužili u rekordnim iznosima, sada bi da ugroze i građanski mir. Građani i ovog puta imaju priliku da se uvjere koliko su DPS i njegovi sateliti patriotski vezani za našu zemlju i njen napredak, te koliko im je stalo do uspješne turističke sezone. Očigledno, proporcionalno gubljenju privilegija gubi se i ljubav prema Crnoj Gori. A onda je i jasno zašto se ne birajući sredstva cijelo društvo gura u haotična scenarija”, piše u saopštenju.

Dodaje se da, kao javni funkcioner, Veljović preuzima odgovornost za sprečavanje ili ometanje vršenja vjerskog obreda, što je kvalifikovano kao krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora do dvije godine, odnosno do tri godine ukoliko ga vrši službeno lice.

“Kada uskoro zaživi nezavisno Tužilaštvo, biće apsolutno očigledno zbog čega se ovolika ujdurma diže ovih dana. Upravo je strah od suočavanja sa nezavisnim institucijama i polaganjem računa glavni motiv iskazivanja ‘zabrinutosti’ za opstanak Crne Gore i Prijestonice. Manipulativni su stavovi predsjednika države, koji se zalaže navodno za mir, dok u svom kabinetu ima aktivne regrutere interesnih jurišnika koji podrivaju ustavni poredak i državno ustrojstvo”, piše u saopštenju.

Međutim, dodaje se, “dok mu ne istekne mandat predsjednik Đukanović ima dodatnu obavezu da poštuje Ustav i čuva mir, a ne da ćuti dok se savjetnik Veljović javno deklariše kao kolovođa i podstrekač antidržavnih i antidemokratskih akcija”.

“Očuvanje mira i stabilnosti, poštovanje ljudskih prava i sloboda, te ekonomski oporavak opustošene zemlje koju je ostavio prethodni režim prioriteti su Vlade Crne Gore. Svakodnevno podgrijavanje tenzija, ohrabrene javnim istupima, te iskazom u Tužilaštvu, u kome bivši direktor policije i aktuelni savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Veselin Veljović tvrdi da je pozivanjem na neposlušnost organa reda iznio lični stav, ne amnestira ga od javne i svake druge odgovornosti za svoje djelovanje. Veljović, kao promovisani koordinator i kolovođa retrogradnih i zaštitnik interesnih struktura, dužan je znati da je prošlo vrijeme bahaćenja u kome je pojedinac iskazivao stav ‘država to sam ja’, ne mareći za institucije i rukovodeći se samo dogovorenim interesima”, piše u saopštenju.

Dodaje se da “politički piromani moraju znati da su vremena lažnog patriotizma iza nas”.

Foto: Twitter

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!