Tramp smijenio Reksa Tilersona

“Hvala Reksu Tilersonu na službi! Đina Haspel će postati novi direktor CIA- e i prva žena na tom položaju. Čestitke svima!”, saopštio je Tramp na Twitteru

Reks Tilerson (Foto: Printscreen)

Predsednik SAD Donald Tramp smijenio je državnog sekretara Reksa Tilersona i odlučio da novi sekretar bude direktor CIA-e Majk Pompeo. Na čelu Centralne obavještajne organizacije Pompea će zameniti Đina Haspel, njegova zamjenica.

“Hvala Reksu Tilersonu na službi! Đina Haspel će postati novi direktor CIA- e i prva žena na tom položaju. Čestitke svima!”, saopštio je Tramp na Twitteru, prenosi Glas Amerike.

“Predsjednik je želio da bude siguran da će novi tim biti spreman za rad uoči predstojećih razgovora sa Sjevernom Korejom i za vrijeme različitih trgovinskih pregovora koji su u toku”, izjavio je visoki zvaničnik Bijele kuće, komentarišući trenutak objavljivanja vijesti o Tilersonovoj smjeni.

Predsjednik Tramp saopštio je prošle nedjelje da je pristao da se lično sastane sa sjevernokorejskim predsjednikom Kim Džong Unom. Detalji još nisu razrađeni.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!