SAD donirale 550.000 eura za rekonstrukciju vrtića i tri škole

Javne ustanove OŠ “Sutjeska” u Podgorici, OŠ “18. oktobar” u Bioču, OŠ “Mihailo Žugić” u Pljevljima i JPU “Radmila Nedić” u Beranama rekonstruisaće se iz donacije SAD-a, a radovi su počeli na školi u Bioču

Ambasada SAD u Podgorici (Foto: Twitter)

Sjedinjene Američke Države (SAD) donirale su 550 hiljade eura za rekonstrukciju četiri školska objekta. 

Javne ustanove OŠ “Sutjeska” u Podgorici, OŠ “18. oktobar” u Bioču, OŠ “Mihailo Žugić” u Pljevljima i JPU “Radmila Nedić” u Beranama rekonstruisaće se iz donacije SAD-a, a radovi su počeli na školi u Bioču.

Međunarodnim tenderom izabran je izvođač, pa se uskoro očekuje početak radova u OŠ “Sutjeska” u Podgorici, a za objekte na sjeveru radovi su predviđeni tokom ljetnjih mjeseci.

“Na OŠ “18. oktobar” izvodi se uklanjanje postojećih i izgradnja novih toaleta, izgradnja prostorija za boravak djece predškolskog uzrasta sa malom kuhinjom, zamjena svih prozora i podova u fiskulturnoj sali, dok će se u OŠ ‘Sutjeska’ renovirati krov”, kaže se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

U JPU “Radmila Nedić” planirano je kompletno renoviranje krova, zamjena prozora i popravke na fasadi. To je predviđeno i za OŠ “Mihailo Žugić” u kojoj će biti uređeni i zidovi, podovi, fasada, zamjeniti električne instalacije, prenose “Vijesti”.

“Ova vrijedna donacija bila je jedna od tema nedavnog sastanka ministra prosvjete Damira Šehovića i ambasadorke SAD-a u Crnoj Gori, Margaret En Uehare, na kojem je naglašeno da su SAD posvećene poboljšanju uslova u kojima uče crnogorski đaci”, podsjećaju iz Ministarstva.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!