Plav: Canović i Cikotić uručili zahvalnice Srdanoviću, Kastratu i Radončiću

Nesebična pomoć ljudima iz plavsko-gusinske doline i briga iskazana za svoj zavičaj tokom pandemije korona virusa još jednom je potvrdila da se Plav i Gusinje sa pravom ponose ljudima iz dijaspore i da uvijek mogu da računaju na njih, napisao je Canović na svom Faceboom nalogu

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović, zajedno sa predsjednicom SO Plav Jasminom Cikotić, dodijelio je danas zahvalnice udruženjima iz dijaspore za solidarnost i humanitarnu pomoć stanovništvu opredijeljenu za vrijeme zaključavanja usljed prvog talasa COVID19.

Zahvalnice su uručene predsjedniku Islamske Zajednice i Kulturnog Centra Plav&Gusinje u New Yorku, hadži Smajlju Srdanoviću, predsjedniku Fondacije Gusinje Džavidu Kastratu i predstavniku Humanitarnog udruženja Euro Gusinje NY Mihretu Radončiću.

“Ljudi prolaze, djela ostaju. Nesebična pomoć ljudima iz plavsko-gusinske doline i briga iskazana za svoj zavičaj tokom pandemije korona virusa još jednom je potvrdila da se Plav i Gusinje sa pravom ponose ljudima iz dijaspore i da uvijek mogu da računaju na njih.

Donatori su istakli da su posebno ponosni na činjenicu da se prilikom podjele pomoći nije vodilo računa o vjeri i naciji već samo da li je porodica u stanju socijalne potrebe ili ne, i da će tako biti ubuduće”, napisao je Canović na svom Faceboom nalogu.

Tokom razgovora je, piše, zaključeno da se mnoge pozitivne stvari mogu odraditi u korist lokalnog stanovništva kada postoji volja i kvalitetna saradnja, te da se odnosi lokalne uprave i dijaspore u kontinuitetu poboljšavaju, što dokazaju projekti koji se zajedno uspješno realizuju.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!