Vujičić uputio zahtjev Ustavnom sudu Kosova: Razriješite Radomira Labana, on je saradnik krimogene organizacije

“Radomir Laban u Srbiji je osuđen na 6 godina zatvora u sudskom procesu zvanom “carinska mafija” za krivično djelo primanje mita, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje isprava, a od 2014.godine nalazi na Interpolovoj potjernici”, saopštio je Vujičić

Udruženje Crnogoraca Kosova uputilo je zahtjev predsjednici i sudijama Ustavnog suda Kosova za razrješenje njihovog člana Radomira Labana.

“Sudija Ustavnog suda Kosova, Radomir Laban, je jedan od najbližih saradnika opasne krimogene organizacije sa sjevera Kosova, tačnije njenog vođe Milana Radoičića, pod čijom je apsolutnom kontrolom i politička partija Srpska lista. Zbog njihove bliskosti i uske saradnje, Radoičić je vašem kolegi Labanu povjerio da na centralnom Kosovu vodi kadrovsku politiku Srpske liste, a što kao sudija Ustavnog suda ne bi smio da čini”, saopštio je predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan M. Vujičić.

On je rekao da “nije tajna da je upravo Radoičić predložio Labana za člana Ustavnog suda kada je njegovo imenovanje podržao 71 poslanik Skupštine Kosova”.

“Takav sramni čin vođen isključivo unutarpartijskim interesima tadašnjih koalicionih partnera Srpske liste snažno je urušio kredibilitet najvišeg republičkog organa.
Sudija Ustavnog suda Kosova, Radomir Laban u Srbiji je osuđen na 6 godina zatvora u sudskom procesu zvanom “carinska mafija” za krivično djelo primanje mita, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje isprava, a od 2014.godine nalazi na Interpolovoj potjernici. Sve navedeno dovoljno govori da se ne radi o istaknutom pravniku najviših moralnih vrijednosti već o osobi krimogene reputacije u čijem karakteru nema ni trunke etike i morala. Dotični ne samo da ugrožava integritet Ustavnog suda Kosova već i bezbjednost cjelokupnog državnog sistema”, piše u saopštenju.

Kako se kaže u saopštenju, o zahtjevu su obavijestili predsjednicu Osmani, premijera Kurtija i ministarku pravde Haxhiu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!